SKŁADNIKI: marchewka szpinak brokuł fasolka szparagowa papryka czerwona, żółta można, nie koniecznie dodać podduszony szpinak łosoś oliwa z oliwek sok z cytryny zioła (bazylia , tymianek) Umyte i obrane warzywa (marchewka , szpinak ,brokuł , fasolka szparagowa) ugotowałem na parze do miękkości. Rybę skropiłam oliwą i sokiem z cytryny i wstawiłam do piecyka . Piekłam 15 minut w 180 stopniach C. Jeśli chcecie, by łosoś był bardziej soczysty , możecie go przed pieczeniem owinąć folia aluminiową (wersja mniej zdrowa). Przed podaniem skropiłem warzywa oliwą i dodałam nieco różnych ziół (bazylia , tymianek).
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.