Tofucznica z ryżem, burakiem, papryką i bazylią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 757 kcal Białko: 26 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 102 g SKŁADNIKI: Tofu - 3,25 porcji (160 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Ryż brązowy - 1,25 woreczka (110 g) Burak - 2 małe sztuki (160 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (16 g) Papryka czerwona - 1,5 małej sztuki (160 g) Bazylia (świeże liście) - 0,5 garści (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Opcjonalnie dodaj sos sojowy. 3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do tofu. 4. Dodaj ulubione przyprawy. 5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 6. Dodaj świeże liście bazylii. 7. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.