Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 26,31 g Tłuszcz: 17,77 g Węglowodany: 56,18 g Składniki: Ser mozzarella - 1,75 porcji (50 g) Pomidory suszone - 1,25 garści (45 g) Kasza jaglana - 0,5 woreczka (45 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Szpinak (świeży) - 2 garści (40 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (3 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Dodaj do kaszy wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. 3. Liście szpinaku oraz pomidory przepłucz. 4. Pomidory przekrój, mozzarellę pokrój w kostkę. 5. Do przygotowanej kaszy dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz suszone pomidory. 6. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 7. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem. Diety specjalnie dla kobiet
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.