Risotto z zielonym pesto z dodatkiem groszku, fasolki, pora, parmezanu skropione cytryną to poezja nowych smaków zaskakuje na każdym etapie degustacji Składniki: zielone pesto ryż zielony groszek zielona fasolka szparagowa cięta ser żółty (najlepszy tarty Parmezan) oliwa z oliwek ćwiartka cytryny zielona pietruszka, por 1. Na patelnię z oliwą dodajemy pokrojonego drobno pora wraz z groszkiem i fasolką smażymy do miękkości 2. Ryż gotujemy z odrobiną curry pieprzu i soli można bez curry jeśli ktoś nie lubi 3. Gotowy ryż wrzucamy na patelnię do warzyw dodając 3 łyżki pesto i parmezan możemy podlać delikatnie wodą w której gotowaliśmy ryż żeby danie nie było suche 4. Całość mieszamy dokładnie dodając sok z naszej ćwiartki cytryny 5. Na koniec pietruszka i pozostaje degustacja
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.