Naleśniki z soczewicą,szpinakiem i czerwoną papryką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 321 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 8 g Węglowodany: 44 g SKŁADNIKI: Papryka czerwona - 0,5 małej sztuki (45 g) Szpinak (świeży) - 1,25 garści (22 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (35 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g) Woda mineralna - 0,2 szklanki (35 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Liście szpinaku dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem, drobno posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek na patelni. 3. Paprykę dokładnie umyj i pok
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.