Naleśniki wytrawne z kurczakiem, cebulą i szpinakiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 364 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 15 g Węglowodany: 36 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g) Jaja - (13 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Woda mineralna - 0,25 szklanki (70 g) Filet z piersi kurczaka - 0,25 porcji (35 g) Szpinak (świeży) - 1,5 garści (25 g) Cebula - 0,25 sztuki (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. 2. Mięso dokładnie umyj, pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni z pozostałą ilością oliwy z oliwek i cebulą. 3. Li
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.