Makaron z kurczakiem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 625 kcal Białko: 40 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 53 g SKŁADNIKI: Filet z piersi kurczaka - 1 porcja (100 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Rukola - 1 garść (18 g) Słonecznik - 1 łyżka (9 g) Ser parmezan - 0,25 porcji (9 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (9 g) Pomidorki koktajlowe - 3,75 sztuki (70 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.