Przejdź do głównej zawartości

Posty

Przepis na Makaron z zieloną fasolą, fetą i czarnymi oliwkami, na zimno

Makaron z zieloną fasolą, fetą i czarnymi oliwkami, na zimno Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 111 g Tłuszcz: 20 g Białko: 32 g Składniki: Makaron - 1,75 szklanki (160 g) Fasola szparagowa - 1 garść (80 g) Pomidorki koktajlowe - 2,5 sztuki (45 g) Oliwki czarne - 1,5 łyżki (30 g) Ser typu feta - 1,5 porcji (45 g) Oregano - 3 szczypty (3 g) Sposób przygotowania: 1. Oczyść fasolkę szparagową, usuń końcówki. We wrzątku ugotuj makaron z fasolką. 2. Pomidorki i oliwki przekrój na pół, umieść w misce, dopraw solą, pieprzem i oregano. Ser feta pokrój w kostkę. 3. Makaron z fasolką odcedź, ostudź i przełóż do miski z pomidorami. Wymieszaj całość i podawaj na zimno.

Przepis na Kakaowe naleśniki pełnoziarniste z bananem, cynamonem i orzechami

Kakaowe naleśniki pełnoziarniste z bananem, cynamonem i orzechami Wartości odżywcze: Energia: 561 kcal Białko: 15 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 77 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g) Banan - 1 duża sztuka (140 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (18 g) Jaja - (14 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (18 g) Kakao naturalne 16% - 2,5 łyżeczki (12 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) Mleko 2% - 0,25 szklanki (45 g) Cynamon - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, odcedź, a następnie posiekaj. 2. Mąkę, kakao, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 3. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 4. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasto, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 6. Smaż z obu stron. 7. Na przygotowane ciasto wyłóż plastry b

Przepis na fit kotleciki z kalafiora z ziemniakami i zieloną sałatą

Pieczone kotleciki z kalafiora z ziemniakami i zieloną sałatą Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 101 g Tłuszcz: 26 g Białko: 29 g Składniki: Ziemniaki - 4 duże sztuki (400 g) Jaja - 2 małe (85 g) Kalafior - 0,25 sztuki (250 g) Mąka pszenna - 0,5 szklanki (65 g) Sałata - 3 liście (30 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (16 g) Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. 2. Kalafior oczyść i zetrzyj na dużych oczkach. 3. Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Dodaj sól, pieprz, mąkę i wymieszaj całość na gładką masę. Na koniec dorzuć starty kalafior i ponownie wymieszaj. 4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formuj placuszki. Piecz je w 180°C stopni ok. 15 minut. Po tym czasie przewróć placuszki i piecz jeszcze 5 minut. 5. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze kawałki i dodaj jogurt. Całość wy

Przepis na naleśniki kawowe - pomysł z diety

Fit Naleśniki kawowe z kiwi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 15 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (85 g) Jaja - (21 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka (5 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (100 g) Kiwi - 1 sztuka (70 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kawę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj i sparz kiwi wrzątkiem, następnie obierz ze skórki. 2. Pokrój kiwi w cienkie plastry. 3. Na przygotowane naleśniki wyłóż kiwi, posyp kakao, a następnie całość złóż w ćwiartki. Hity z mojego

Przepis na fit Naleśniki z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

   Fit Naleśniki z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 62 g Tłuszcz: 13 g Białko: 18 g Składniki: Bazylia (świeże liście) - 0,25 garści (5 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (45 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (55 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (11 g) Pomidorki koktajlowe - 3,5 sztuki (65 g) Woda mineralna - 0,3 szklanki (65 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Pomidorki umyj i pokrój w kostkę. Podduś je na rozgrzanej oliwie do

Przepis na soczewice z ryżem, mieszanką warzyw włoskich i orzechami włoskimi

Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 116 g Tłuszcz: 20 g Białko: 27 g Składniki: Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (50 g) Ryż brązowy - 0,5 szklanki (95 g) Mieszanka warzyw, włoska - 3 porcje (300 g) Orzechy włoskie (obrane) - 0,75 garści (21 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (6 g) Sposób przygotowania: 1. Soczewicę i ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. Pod koniec duszenia dodaj soczewicę, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil. 3. Warzywa i soczewicę wymieszaj z ryżem. 4. Całość posyp orzechami włoskimi. Hit mojego Bloga:  Jak skutecznie schudnąć Jak skutecznie schudnąć ? Jak zrzuciłem 37 kg w niecały rok i w jaki sposób Ty możesz osiągnąć podobny sukces?   Nawet jeśli jesteś totalnym kanapowym leniem i nie potrafisz zdrowo gotować.   Jest sposób, który pozwoli Ci: schudnąć lub zwiększyć masę mięśniową; poprawić kondycję; zmniejszyć ryzyko uda

Przepis na fit gulasz z masłem orzechowym podany z kaszą gryczaną

Kolejny przepis z diety redukcyjnej pochodzącej z Fabryki Siły  Dla czytelników Bloga oczywiście gratisy w postaci darmowych dni w diecie od 7 do 90 ! Sprawdź tutaj ile możesz zyskać dni i oczywiście nową sylwetkę Gulasz z masłem orzechowym podany z kaszą gryczaną Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 119 g Tłuszcz: 18 g Białko: 28 g Składniki: Kasza gryczana - 0,75 szklanki (150 g) Przecier pomidorowy - 0,75 szklanki (210 g) Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (25 g) Papryka czerwona - 1 mała sztuka (120 g) Marchew - (35 g) Por - 0,25 sztuki (30 g) Sposób przygotowania: 1. Pokrojony por podduś na wodzie (bez dodatku tłuszczu). 2. Dodaj marchew i paprykę pokrojoną w plasterki. Chwilę podduś. 3. Wszystko zalej pomidorami. Całość duś przez ok. 15 minut. Gdy warzywa zmiękną, dodaj masło orzechowe. Jeśli wolisz bardziej płynną konsystencję, możesz dodać bulion warzywny. 4. Gotowy gulasz dopraw do smaku sol

Jak wygląda dieta online - smaczne zdrowe przepisy

Jak wygląda przykładowy dzień z dietą online ? Zobaczcie sobie poniżej 10:00 Posiłek I Oceń ten posiłek Jaglanka z jabłkiem, suszonymi śliwkami i czekoladą Wartości odżywcze: Energia: 550 kcal Węglowodany: 93 g Tłuszcz: 11 g Białko: 19 g Składniki: Czekolada gorzka - 1,5 kostki (10 g) Jabłko - 1 mała sztuka (140 g) Płatki jaglane - 6,5 łyżki (65 g) Suszone śliwki - 0,25 garści (15 g) Mleko 2% - 1,2 szklanki (275 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki jaglane zalej niewielką ilością wrzątku tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj podgrzane mleko, jabłko pokrojone w plastry, czekoladę oraz przekrojone śliwki. 14:00 Posiłek II Oceń ten posiłek Kanapka z jajkiem, sałatą i sok pomidorowy Wartości odżywcze: Energia: 393 kcal Węglowodany: 49 g Tłuszcz: 12 g Białko: 18 g Składniki: Bułka graham - 1 sztuka (85 g) Jaja - 1 średnie (55 g) Sałata ma

Fabryka Siły dieta i przepisy

  Witam moich czytelników i zapraszam do cyklu przepisów z Fabryki Siły i mojej diety którą wykupiłem u nich. Dzisiaj jeden z przepisów. Godziny posiłków Jeśli Twój harmonogram dnia ulegnie zmianie prosimy o samodzielne dostosowanie godzin posiłków do poniższego schematu. I posiłek – do 1 godziny po przebudzeniu; II posiłek – 4-5 godzin po I; III posiłek – 4-5 godzin po II; IV posiłek – ok. 2 godzin przed snem. W przypadku kiedy wykonujesz trening, posiłek przedtreningowy powinien zostać spożyty na minimum 2 h przed rozpoczęciem treningu, natomiast posiłek potreningowy do 1h po zakończeniu treningu, pamiętaj jednak, aby był to tylko i wyłącznie ten z twojego planu żywieniowego. 22:00 Posiłek IV Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 54 g Tłuszcz: 17 g Białko: 20 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Ser typu feta - 0,75 porcji (21 g)

Fit pierogi z kaszą i surówką z czerwonej kapusty

    Pierogi z kaszą i surówką z czerwonej kapusty Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 111 g Tłuszcz: 16 g Białko: 47 g Składniki: Mąka pszenna - 0,5 szklanki (100 g) Woda mineralna - 5 łyżek (45 g) Masło - 1,5 łyżeczki (6 g) Kasza gryczana - 2 łyżki (30 g) Cebula - 0,25 sztuki (20 g) Ser twarogowy chudy - 4,5 plastra (130 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (6 g) Kapusta czerwona - 3,5 liścia (160 g) Sposób przygotowania: 1. Przygotuj ciasto na pierogi. W tym celu wymieszaj mąkę z gorącą wodą i rozpuszczonym masłem. 2. Ciasto zagniataj przez kilka minut aż będzie gładkie i elstyczne. Zawiń w folię i odłóż na 30 min. 3. Przygotuj farsz. Kaszę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 4. Cebulę zeszklij na oliwie i dodaj do ugotowanej kaszy. Kiedy kasza przestygnie dodaj do niej pokruszony twaróg. 5. Farsz przypraw solą, pieprzem i innymi dowolnymi przyprawami. 6. Czerwoną kapustę posiekaj i dodaj przy

Fit Naleśniki razowe z cytrynowym twarożkiem i dżemem malinowym

Naleśniki razowe z cytrynowym twarożkiem i dżemem malinowym   Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 66 g Tłuszcz: 10 g Białko : 26 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Mleko 2% - 0,4 szklanki (95 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g) Ser twarogowy chudy - 2,5 plastra (75 g) Jogurt naturalny 2% - 2,5 łyżeczki (30 g) Skórka z cytryny - 2 łyżeczki (4 g) Dżem malinowy niskosłodzony - 1 łyżka (25 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżki (9 g) Woda mineralna - 0,1 szklanki (23 g) Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej i zmiksuj na gładkie ciasto z lekko podgrzanym mlekiem oraz oliwą (zostaw odrobinę oliwy do posmarowania patelni). Do gotowego ciasta dodaj gazowaną wodę, delikatnie wymieszaj i odstaw. 2. Ser przeciśnij przez praskę lub bardzo dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, startą skórkę cytrynową (zostaw odrobinę do dekoracji) i miód. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. 3. Na

Jak upiec pyszny chleb w domu

Sposób na pyszny chleb w domu Składniki 600 g mąki pszennej razowej 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże. Wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Po kilku minutach przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12×24 cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Ostatnie 10 minut na 220 stopni przypiekałem górę chlebka. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce ja zawsze smaruję pędzelkiem wodą żeby skórka nie była twarda. Smacznego Polecane:  

Fit przepis na Owsiany omlet z gruszką

Owsiany omlet z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w plasterki gruszką.

Kasza kuskus na wytrwanie - smaczny przepis

Sałatka z kuskusem, mozzarellą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 59 g SKŁADNIKI: Kasza kuskus - 0,75 woreczka (70 g) Ser mozzarella - 2,25 porcji (65 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Szpinak (świeży) - 2,5 garści (50 g) Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk (120 g) Czosnek - 1,5 ząbka (6 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (2 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kuskus zalej wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Dodaj do niego wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. 3. Pomidory przekrój na połówki, mozzarellę pokrój w kostkę. 4. Do przygotowanego kuskusu dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz pomidory. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.

Fit przepis na makaron pełnoziarnisty z sosem orzechowym

  Makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą, sosem orzechowym i brokułem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 32 g Węglowodany: 116 g SKŁADNIKI: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g) Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,25 szklanki (50 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Cytryna - (17 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Chili - 1 szczypta (1 g) Imbir korzeń - (1 g) Natka pietruszki - 1 łyżka (11 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron i ciecierzycę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie al dente. 3. W miseczce wymieszaj masło orzechowe, połowę ilości oliwy z oliwek, sok z cytryny i pieprz. 4. Posiekany czosnek, chili i imbir przesmaż na pozostałej ilości oliwy z oliwek. Pilnuj, aby czosnek się nie przypalił. Dodaj brokuły i ciecierzycę, podgrzewaj 2-4 minut. Dorzuć makaron, sos orzechowy i dokładnie wymieszaj. 5. Całość posyp natką pietr

Jak zrobić fit omlet z jogurtem i brzoskwinią

Owsiany omlet z brzoskwinią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 26 g Węglowodany: 66 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 3 średnie (150 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w kostkę brzoskwinią. Polecane : Dieta oraz plan treningowy – podstawa odchudzania się

Jak zrobić wytrawne naleśniki z rukolą

Pełnoziarniste naleśniki z kurczakiem, rukolą, mozzarellą i orzechami włoskimi Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 454,55 kcal Białko: 26,71 g Tłuszcz: 21,43 g Węglowodany: 34,43 g Składniki: Ser mozzarella - 1 porcja (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (50 g) Jaja - (12 g) Filet z piersi kurczaka - 0,5 porcji (40 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (13 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Mleko 2% - 0,25 szklanki (40 g) Rukola - 0,75 garści (16 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Orzechy włoskie zalej gorącą wodą, odsta

Jak zrobić fit sałatkę z makaronem

Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, brokułami, tofu, sezamem i dressingiem koperkowym WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 60 g SKŁADNIKI: Brokuły - 1,25 garści (80 g) Cytryna - 0,75 plastra (8 g) Sezam - 1 łyżka (8 g) Tofu - 1,75 porcji (80 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g) Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (6 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut, dodaj do makaronu. 3. Tofu pokrój w kostkę, dodaj do brokułów. 4. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz. 5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp sezamem Polecane Hity na 2020 Proteinowe brownie dla aktywnych Odchudzanie się – jak dotrzymać postanowienia noworocznego?   Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy   Liczenie kalorii, co rob

Przepis na ciasto bez pieczenia - fit Brownie

BROWNIE Z DYNI SKŁADNIKI ✔ 500 g surowej dyni ✔ ¾ szkl. erytrolu ✔ 3 łyżki kefiru ✔ 2 jajka ✔ aromat migdałowy ✔ ¾ szkl. mąki owsianej ✔ 2 łyżki kakao ✔ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ✔ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:   ✔ 650 g puré z dyni ✔ 2 łyżki masła orzechowego ✔ 20 daktyli ✔ 6 łyżek erytrolu (lub więcej do smaku) ✔ 4 łyżki kakao ✔ esencja waniliowa ✔ szczypta soli PRZYRZĄDZANIE 1) Zblenduj mokre składniki (pięć pierwszych). 2) Wymieszaj suche składniki, po czym wmieszaj je do mokrych. 3) Masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175⁰C i piecz przez 80 minut. 4) Daktyle zalej wrzątkiem i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 5) Odlej wodę z daktyli, po czym połącz wszystkie składniki na krem i zblenduj na gładką masę. 6) Po wyjęciu brownie z piekarnika rozprowadź na jego wierzchu krem. Gotowe brownie przechowuj w lodówce Moja modyfikacja przepisu do tortownicy 25cm: dałe

Jak zrobić Owsiany omlet z gruszką

Owsiany omlet z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w plasterki gruszką. Polecane : Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy Fit ciasto marchewkowe na jesień  Przepis pochodzi z mojej diety podczas metamorfozy  Dieta i plan treningowy onlin

Przepis na makaron z mojej diety

Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowym, tofu i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 36 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Tofu - 3 porcje (150 g) Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Słonecznik - 1,5 łyżki (14 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj, pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno pokrój. 3. Zblenduj natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. 4. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 5. Wymieszaj makaron z pesto pietruszkowym. Dodaj tofu i pomidorki koktajlowe. Polecane : Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy Fit ciasto marchewkowe na jesień  Przepis pochodzi z mojej diety podczas metamorfozy 

Przepisy na fit sałatki 6 pomysłów z mojej diety

Sałatka z soczewicą, kukurydzą i czerwoną fasolą   Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 454,55 kcal Białko: 23,46 g Tłuszcz: 14,88 g Węglowodany: 56,57 g Składniki: Soczewica czerwona – 0,5 szklanki (70 g) Kukurydza – 0,25 szklanki (55 g) Oliwa z oliwek – 1,5 łyżki (11 g) Czerwona fasola – 0,25 szklanki (40 g) Papryka czerwona – 1 mała sztuka (100 g) Sałata maślana – 5,5 liścia (55 g) Sposób przygotowania: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Sałatę opłucz, porwij w palcach. 3. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. 4. Kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy. 5. Do miski włóż sałatę, soczewicę, kukurydzę, fasolę oraz paprykę. 6. Sałatkę dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj. Przepisy na fit sałatki do pracy i na imprezę   Sałatka z serka wiejskiego Fit sałatka z ryżem  Expresowa sałatka  Sałatka fit z fetą  Jak zrobić sałatkę z tuńczykiem

Fit przepis na soczewicę z ryżem i warzywami

Soczewica z ryżem, mieszanką warzyw włoskich i orzechami włoskimi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 723 kcal Białko: 33 g Tłuszcz: 18 g Węglowodany: 104 g SKŁADNIKI: Soczewica czerwona - 0,5 szklanki (75 g) Ryż brązowy - 0,75 woreczka (80 g) Mieszanka warzyw "włoska" - 3,5 porcji (350 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (13 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Soczewicę i ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. Pod koniec duszenia dodaj soczewicę, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil. 3. Warzywa i soczewicę wymieszaj z ryżem. 4. Całość posyp orzechami włoskimi. Dieta Dla kobiet - sprawdź

Jak zrobić klopsiki z tofu

Klopsiki z tofu, ryżem curry i surówką z rukoli WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 903 kcal Białko: 43 g Tłuszcz: 51 g Węglowodany: 68 g SKŁADNIKI: Tofu - 3,5 porcji (160 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (30 g) Płatki owsiane - 5,5 łyżki (55 g) Pomidory suszone - 0,5 garści (15 g) Cebula - 1,25 sztuki (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Curry - 1 szczypta (1 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Rukola - 1,5 garści (25 g) Pomidor - 1 duża sztuka (220 g) Rzodkiewka - 3 małe sztuki (30 g) Cytryna - 0,5 plastra (5 g) Rodzynki - 0,5 łyżki (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż z dodatkiem curry ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Tofu rozgnieć widelcem, cebulę posiekaj, pomidory suszone drobno pokrój, płatki owsiane zmiel. 3. W misce dokładnie wymieszaj tofu, cebulę i suszone pomidory. 4. Do masy dodaj zmielone płatki owsiane i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj dłońmi. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Klopsiki formuj zwilżonymi d

Jak zrobić faszerowaną paprykę - fit przepis z mojej diety

Faszerowana papryka z kaszą jęczmienną, pieczarkami, pomidorami i natką pietruszki WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 31 g Węglowodany: 128 g SKŁADNIKI: Kasza jęczmienna - 1 woreczek (110 g) Papryka żółta - 3,5 dużej sztuki (500 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (25 g) Pieczarki - 4,25 garści (250 g) Cebula - 1,25 sztuki (120 g) Pomidor - 1 duża sztuka (200 g) Czosnek - 0,5 główki (22 g) Natka pietruszki - 1,25 pęczka (25 g) Kurkuma - 2 szczypty (1 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. 3. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 4. Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 5. Pomidor umyj, sparz wrzątkiem i drobno pokrój. 6. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, pieczarki, pokrojone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurkumę i zioła prowa

Przepis na owsiankę z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi

Owsianka z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 8 łyżek (75 g) Wiórki kokosowe - 4 łyżki (24 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (150 g) Brzoskwinia - 3 małe sztuki (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, pokrojoną w plastry brzoskwinię oraz wiórki kokosowe. Letnia aktywność: przepisy na lemoniady, które ukoją pragnienie Jaja w diecie, dlaczego warto?

Przepis na szybką Fit sałatkę

Dzisiaj przepis na smaczną sałatkę, która pochodzi z mojej diety. Często jem ją na kolację. Sałatka z kaszą jaglaną, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorem i natką pietruszki   WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 114 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Kukurydza - 0,5 szklanki (70 g) Czerwona fasola - 0,5 szklanki (75 g) Pomidorki koktajlowe - 7,25 sztuki (140 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (15 g) Zioła prowansalskie - 5 szczypt (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. 2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. 3. Kaszę jaglaną, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj. 4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz. 5. Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.