Przejdź do głównej zawartości

Posty

Jak zrobić kotlety z jaj, letnia surówka z pomidora, ziemniaki

 Więcej przepisów na Instagramie tutaj ...   Wartości odżywcze: Energia: 811 kcal Białko: 40 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 90 g Składniki: Ziemniaki - 4 duże sztuki (450 g) Jaja - 4 duże (220 g) Olej rzepakowy - 1 łyżka (7 g) Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (4 g) Szczypiorek - 0,5 pęczka (15 g) Bułka tarta - 4 Łyżki (35 g) Pomidor - 1 duża sztuka (220 g) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obierz i gotuj do miękkości. 2. Jajka ugotuj na twardo, jedno pozostaw surowe. 3. Pomidory pokrój na ósemki, dopraw do smaku i wymieszaj z koperkiem. 4. Ostudzone jaja obierz i zetrzyj na tarce. W misce wymieszaj utarte jajka, jajko surowe, przyprawy, połowę bułki tartej, szczypiorek. 5. Masę podziel na części, uformuj okrągłe kotlety, dobrze dociskając masę. 6. Kotlety obtocz w pozostałej bułce i smaż na oleju na złoty kolor. 7. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pomidorów. Moja dieta tutaj -37kg 

Jak zrobić sexy omleta Malinowa rozkosz

✔️Zapiszcie koniecznie przepis na Omleta marzeń❤️ "Malinowe Szaleństwo Rozkoszy"✔️ i wpadajcie na Instagram ⚫WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 530 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 60 g ⚫SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (30 g) Jaja - 3 małe (130 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżki (40 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (6 g) Maliny - ok (110g) ⚫SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z malinami 👌😉❤️ Tagi - jak zrobić omleta , omlet ,przepis na omleta, przepisy, przepisy na diecie  .

Jak zrobić pizzę w domu będąc na diecie ?

Obiecany przepis na pizzę : Ciasto pełnoziarniste Składniki Mąka pszenna 180 g (1,3 szklanki) Mąka pełnoziarnista 120 g (0,7 szklanki) Drożdże 5 g (1 łyżeczka) szczypta soli Letnia, przegotowana woda 250 ml (1 szklanka) Oliwa z oliwek Przygotowanie 1 Mąkę przesiać, wymieszać z pokruszonymi drożdżami i solą. 2 Dodać oliwę z oliwek. 3 Stopniowo dodawać wodę, cały czas wyrabiając ciasto. 4 Jeśli ciasto będzie zbyt lepiące - podsypać je mąką. Jeśli zbyt zbite - dodać odrobinę wody. Wyrobić do gładkości, tak aby odchodziło od ręki. 5 Przykryć ciasto ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia na 1 h w ciepłe miejsce. 6 Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. 7 Wyrośnięte ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować na okrągłe placki. 8 Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i blaszce. Przepis na sos pomidorowy Składniki pomidory z puszki 200 g (1 puszka) Oliwa z oliwek 5 g (1 łyżeczka) zioła - bazylia,

Jaką owsiankę jem na diecie

Kto z Was je na śniadanie owsianki kochacie czy unikacie Ja kocham ponieważ były pomocne w pozbywaniu się nadwagi i zmieniły mnie z grubasa w Fit Wojtasa ha ha ha udanego dnia kochani Zapraszam kochani na mój instagram po więcej przepisów  Owsianka z bananem, pomarańczą i orzechami nerkowca . ◽Wartości odżywcze: Energia: 568 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 14 g Węglowodany: 89 g . ◽Składniki: Płatki owsiane - 6,5 łyżki (65 g) Orzechy nerkowca - 0,5 garści (14 g) Banan - 1 średnia sztuka (170 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (200 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (130 g) ◽Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, banana i pomarańczę pokrojone w plastry. 4. Wierzch posyp posiekanymi orzechami nerkowca. TAGI: owsianka, przepis na owsiankę , zdrowa owsianka, dietetyczne przepisy , jak zrobić owsiankę ,co jeść na diecie , moja owsianka, zdrowe przep

Przepis na ryż z fasolką z mojej diety

  Ryż z czerwoną fasolą i sosem pomidorowym Wartości odżywcze: Energia: 811 kcal Białko: 30 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 112 g Składniki: Ryż brązowy - 1 woreczek (90 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Fasola czerwona (nasiona suche) - 0,5 szklanki (75 g) Przecier pomidorowy - 0,75 szklanki (190 g) Cebula - 1 sztuka (95 g) Natka pietruszki - 1,5 łyżeczki (7 g) Czosnek - 2,5 ząbka (13 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek. 3. Dodaj przecier pomidorowy oraz czerwoną fasolę do cebuli. 4. Całość duś na wolnym ogniu, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 5. Podawaj z ryżem, całość posyp posiekaną natką pietruszki.  

Przepis na sałatkę z serka wiejskiego

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 24,95 g Tłuszcz: 10,40 g Węglowodany: 45,05 g Składniki: Pomidory suszone - 1 garść (40 g) Serek twarogowy ziarnisty - 4 łyżki (100 g) Chleb graham - 2 małe kromki (55 g) Sezam - 1 łyżka (6 g) Rukola - 0,75 garści (13 g) Sposób przygotowania: 1. Do umytej rukoli dodaj serek wiejski oraz sezam. 2. Posiekaj suszone pomidory i dodaj do pozostałych składników. 3. Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Dodaj do sałatki. 4. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Jak zrobić dobre wytrawne naleśniki

Naleśniki z soczewicą, pieczarkami i cebulką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 16 g Węglowodany: 70 g SKŁADNIKI: Cebula - 0,25 sztuki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Pieczarki - 1 garść (55 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g) Woda mineralna - 0,4 szklanki (70 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jak przygotować ciasto do Fit naleśników : 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Jak przygotować nadzienie do naszych naleśników: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Pieczarki umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Następnie duś je wraz z cebulką na patelni z odro

Przepis na danie z ryżem z mojej diety - Pyszna tofucznica

Tofucznica z ryżem, burakiem, papryką i bazylią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 757 kcal Białko: 26 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 102 g SKŁADNIKI: Tofu - 3,25 porcji (160 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Ryż brązowy - 1,25 woreczka (110 g) Burak - 2 małe sztuki (160 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (16 g) Papryka czerwona - 1,5 małej sztuki (160 g) Bazylia (świeże liście) - 0,5 garści (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Opcjonalnie dodaj sos sojowy. 3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do tofu. 4. Dodaj ulubione przyprawy. 5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 6. Dodaj świeże liście bazylii. 7. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.  

Jak zrobić dobrego omleta - przepis z mojej diety

    Wytrawny omlet na ostro z pomidorem i chili WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 33 g Tłuszcz: 33 g Węglowodany: 45 g SKŁADNIKI:   Jaja - 5 małych (220 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) Pomidorki koktajlowe - 8,5 sztuki (170 g) Chili - 2 szczypty (2 g) Płatki owsiane - 6 łyżek (60 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pomidorki pokrój na połówki i dodaj do jajek. 3. Dopraw masę jajeczną szczyptą chili. 4. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. 5. Wylej masę na patelnię i smaż omlet pod przykryciem. Tagi: dieta, omlet , jaki omlet na diecie, dietetyczne omlety , moja dieta, jak schudnąć, co jeść na diecie, jak się odchudzić, moje odchudzanie, omlety, przepisy, dobry przepis na omleta, jak zrobić omleta

Jakie naleśniki na diecie ? - dietetyczne naleśniki

Jakie naleśniki najczęściej jem na swojej diecie ? Oczywiście pamiętajcie że kaloryczność jest zbilansowana idealnie dla mnie i mojej aktywności. Masz ochotę testować razem ze mną dietę która pomogła mi pozbyć się sporej nadwagi bo ponad 35 kilogramów zobacz i zamów ją tutaj Naleśniki z masłem orzechowym i brzoskwinią Wartości odżywcze: Energia: 378 kcal Białko: 14 g Tłuszcz: 13 g Węglowodany: 47 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (55 g) Jaja - 1 średnie (45 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżeczki (2 g) Woda mineralna - 0,3 szklanki (55 g) Masło orzechowe - 0,5 łyżki (9 g) Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (140 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokła

Jak zrobić zdrowe spaghetti - przepis

  Makaron a’la bolognese z czerwoną soczewicą Wartości odżywcze: Energia: 757 kcal Białko: 30 g Tłuszcz: 20 g Węglowodany: 105 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (50 g) Cebula - 1,25 sztuki (120 g) Czosnek - 0,5 główki (15 g) Przecier pomidorowy - 0,75 szklanki (180 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Oregano - 1 szczypta (1 g) Bazylia (świeże liście) - (1 g) Tymianek - 1 szczypta (1 g) Słonecznik - 0,5 łyżki (6 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron i soczewicę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedź. 2. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz i pokrój. 3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, podsmaż na oliwie z oliwek. 4. Dolej przecier pomidorowy, bazylię, tymianek, oregano, duś 5 minut. 5. Do przecieru dodaj soczewicę, dopraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem 3-4 minut. 6. Makaron dodaj do sosu. 7. Danie posyp słonecznikiem.  Ja dodałem jeszcze wędzone tofu które fantastycznie zmieniło

Co jeść na diecie - kanapki z pastą oliwkową

Wielu z Was kochani pyta jak pozbyłem się ponad 35kg co wtedy jadłem i jak wyglądała moja aktywność. Dzisiaj jeden z moich ulubionych przepisów, którym zajadają się znajomi odwiedzający mnie często. Od 7 miesięcy próbuje na sobie dietę wegetariańską którą dla mnie układają specjaliści wraz z treningiem, sam próbowałem nie raz ale nie potrafiłem dobrze bilansować posiłków. Poza dietami układają doskonałe plany treningowe od kiedy z nimi współpracuję moja sylwetka zmieniła się o 180 stopni polecam każdemu s prawdzić na sobie możesz dowiedzieć się więcej tutaj ... Kanapka z pomidorem i pastą oliwkowo-słonecznikową . WARTOŚCI ODŻYWCZE: . Energia: 523 kcal Białko: 16 g Tłuszcz: 26 g Węglowodany: 57 g . SKŁADNIKI: Pomidor - 1 mała sztuka (80 g) Oliwki zielone - 2,5 garści (70 g) Słonecznik - 3 łyżki (30 g) Czosnek - 1 ząbek (4 g)

Jak zrobić fit sałatkę z fetą, szpinakiem, suszonymi pomidorami i grzankam

Pomysł na sałatkę z fetą już był ale dużo fanów na Instagramie , którzy też zaglądają czasem tutaj prosiło mnie o powtórzenie wpisu :) Przepis na fit sałatkę z fetą stał się hitem i wcale mnie to nie dziwi ponieważ sam często ją robię Jest to jeden z elementów układanki moje zbilansowanej diety dzięki której mam za sobą już ponad 35kg nadwagi teraz tylko szlifuję formę :) Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie – @wojti_gotuje WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 64 g SKŁADNIKI: Chleb graham - 2 duże kromki (85 g) Pomidory suszone - 1,75 garści (50 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (10 g) Ser typu feta - 1 porcja (30 g) Szpinak (świeży) - 3,25 garści (60 g) Czosnek - 1,5 ząbka (8 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżki (5 g) Cytryna - 0,5 plastra (5 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (3 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pieczywo pokrój w kostkę i krótko grilluj na patelni do zarumienienia. 2. Pomidory przekrój na połówki,

Owsianka na diecie

 Przepis na owsiankę pochodzi z mojej diety WARTOŚCI ODŻYWCZE: . Energia: 610 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 67 g . SKŁADNIKI: . Płatki owsiane - 7 łyżek (65 g) Masło orzechowe - 2 łyżki (35 g) Brzoskwinia - 2 małe sztuki (130 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (130 g) . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Jogurt zmieszaj z masłem orzechowym. 4. Do płatków dodaj jogurt zmieszany z masłem orzechowym oraz brzoskwinię pokrojoną w plastry.

Jak zrobić dobrą pastę na kanapki przepis

⚫WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 15 g Węglowodany: 67 g ⚫SKŁADNIKI: Tofu - 2,5 porcji (110 g) Pomidory suszone - 1 garść (30 g) Przecier pomidorowy - 1 łyżka (15 g) Bazylia (świeże liście) - 0,25 garści (4 g) Chleb graham - 3 średnie kromki (110 g) . ⚫SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Awokado, tofu i suszone pomidory pokrój. 2. Zblenduj tofu, suszone pomidory, bazylię i przecier pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem. 3. Rozsmaruj pastę na chlebie.

Jak zrobić koktajl zdrowia z kurkuminą indyjską

Kurkumina może być jednym z najpotężniejszych suplementów diety dlatego jest u mnie od dawna. Stosuję ja w okresie przesilenia organizmu zapobiegawczo przeciwko grypie i przeziębieniom. Często dodaje ją do koktajli i owsianek  a nawet omletów i ryżu to taki mój domowy antybiotyk, który zmieszany z kilkoma innymi składnikami zawsze mi pomaga. Dzisiaj zrobiłem koktajl do którego użyłem : . ▫️jogurt naturalny ▫️Kurkumina indyjska od yango_pl ▫️truskawki ▫️maliny ▫️1 kiwi ▫️jeden banan i szczypta pieprzu . Wszystko miksujemy i napój mocy gotowy   Kurkumina charakteryzuje się słabą rozpuszczalnością w wodzie, a dobrą np. w olejach. Oznacza to, że jej doustne podawanie może wiązać się ze słabym wchłanianiem tego związku z przewodu pokarmowego. Dlatego warto dbać o zwiększanie biodostępności kurkuminy. Do substancji zwiększających jej przyswajalność należy m.in.: piperyna , z tego względu wraz z kurkumą dobrze jest spożywać pieprz a spośród suplementów diety wybierać te za

Przepis na - Kasza jęczmienna z ciecierzycą, papryką, oliwkami i natką pietruszki

WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 100 g SKŁADNIKI: Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,5 szklanki (65 g) Kasza jęczmienna - 0,75 woreczka (65 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Papryka żółta - 1,5 średniej sztuki (160 g) Papryka czerwona - 1,5 małej sztuki (160 g) Oliwki zielone - 0,75 garści (22 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (16 g) Ocet - 0,5 łyżki (5 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę jęczmienną oraz ciecierzycę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie możesz użyć ciecierzycy w puszce). 2. Paprykę umyj, oczyść i pokrój na kawałki, oliwki przekrój na połówki. 3. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 4. Na talerz wyłóż kaszę jęczmienną, a następnie cieciorkę wraz z papryką i oliwkami. 5. Całość skrop dressingiem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepisy które pomogły mi zrzucić 35kg nadwagi

Pięć fit przepisów które od dawna goszczą w moim jadłospisie "ulubione" i wspomagają mnie w utrzymaniu formy po zrzuceniu ponad 35kg nadwagi 1 Dzień zawsze zaczynam od owsianki na 1000 sposobów lub omleta jeden z przepisów znajdziecie tutaj    2 Drugi posiłek to posiłek obiadowy i tutaj długo nr 1 był makaron z indykiem jak oczywiście jeszcze jadłem mięso :) od jakiegoś czasu sprawdzam jak można żyć bez niego przepis tutaj    3 W okresie redukcji trzeci posiłek to była zazwyczaj sałatka lub koktajl teraz jestem na etapie trzymania wagi - przepis na koktajl macie tutaj a na sałatkę proszę tutaj 4 Jedząc 4 posiłki dziennie ostatni zawsze jem tak około 1 do 2 godzin przed snem wiec czasem wypada to nawet o 23.00 5 Danie które często jest kolacją ale i śniadaniem i obok omletów to mój Top naleśniki przepis na jedną z moich ulubionych wersji macie tutaj  Kaloryczność tych przepisów jest dostosowana do mnie i mojej aktywności fizycznej wszystko jest tak policzon

Fit kanapki z pastą twarożkową

Kanapki z pastą twarożkową  pochodzące z mojej diety . Energia: 523 kcal‼️‼️ Białko: 39 g Tłuszcz: 4 g Węglowodany: 80 g . SKŁADNIKI: . Chleb graham - 5 średnich kromek (160 g) Ser twarogowy chudy - 3,5 plastra (100 g) Ogórek kiszony - 3,5 sztuki (210 g) Jogurt naturalny 2% - 2,5 łyżeczki (25 g) Sałata maślana - 2 liście (21 g) Zioła prowansalskie - 4 szczypty (4 g) U mnie dodatkowo - szczypta bazylii, oregano, curry i chilli jeśli kochacie ostre przyprawy plus np słonecznik jeśli macie i np sezam.   . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: . Przygotowanie pasty twarożkowej:   1. Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny i zioła. 2. Ogórek opłucz, drobno posiekaj, dodaj do pasty i wymieszaj . Przygotowanie kanapek: 1. Na pieczywie ułóż liście sałaty. 2. Posmaruj kanapkę przygotowaną pastą. 3. Posyp pieprzem.   .

Przepis na Naleśniki czekoladowe z musem gruszkowym z diety

WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 65 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (80 g) Jaja - (18 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (100 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g) Gruszka - 1 duża sztuka (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kakao, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru Przygotowanie nadzienia: 1. Gruszkę umyj, obierz ze skóry i pokrój na kawałki. 2. Przełóż gruszkę do garnka i podduś z niewielką ilością wody, aż zrobi się miękka. 3. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Przygotowanie naleśników: 1. Przy

Sałatka z selerem naciowym, tofu, jabłkiem, kukurydzą i orzechami włoskimi

Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie – @wojti_gotuje i oczywiście na koncie treningowym @wojtstyl WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 24 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 54 g SKŁADNIKI: Seler naciowy - 1,5 łodygi (65 g) Jabłko - 1 średnia sztuka (170 g) Kukurydza - 0,25 szklanki (25 g) Tofu - 2,5 porcji (120 g) Chleb graham - 2 średnie kromki (65 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (14 g) Cytryna - 1 plaster (9 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Seler naciowy i jabłko umyj i pokrój, kukurydzę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. 2. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż przez 2-3 minut na kilu kroplach oliwy. 3. W miseczce zmieszaj ze sobą pozostałą część oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. 4. Wymieszaj ze sobą pokrojony seler, kukurydzę, jabłko i tofu. 5. Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp orzechami włoskimi. Podawaj z pieczywem.

Jak zrobić fit naleśniki czekoladowe z purée bananowo-orzechowym

Po więcej takich przepisów zapraszam na mój instagram WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 24 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (70 g) Jaja - (15 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (4 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (95 g) Banan - 1 średnia sztuka (120 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (15 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kakao, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj banana, a następnie pokrój go w plastry i wrzuć do miski. 2. Orzechy drobno posiekaj i dodaj do bananów. Całość zblenduj. 3. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki możesz ozdobić mrożonymi owocami

Kanapki z pastą z czerwonej soczewicy i czarnuszki i sałatka

Bułka grahamka /chleb– 1 szt. (60 g) Pasta z czerwonej soczewicy i czarnuszki – 80 g Sałatka: –     orzechy włoskie – 1 łyżka (15 g) –         rukola – 1 garść (25 g) –         roszponka – 1 garść (25 g) Pasta: –         ugotowana czerwona soczewica – 1 szkl. –         ugotowana na parze (lub razem z soczewicą, ale w całości) mała cebula – 1 szt. –         czarnuszka – 1 łyżeczka –         posiekane pestki słonecznika – 1 łyżka –         skórka otarta z połowy cytryny –         przyprawy: szczypta pieprzu, szczypta imbiru, szczypta papryki słodkiej, łyżka posiekanej kolendry Zmiksować składniki na pastę, doprawić. P.S w mojej wersji wylądowała czerwona papryka jeszcze jako dodatek :) Przepis znajdziecie w książce którą gorąco polecam tutaj