Przejdź do głównej zawartości

Posty

Jak upiec pyszny chleb w domu

Sposób na pyszny chleb w domu Składniki 600 g mąki pszennej razowej 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże. Wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Po kilku minutach przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12×24 cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Ostatnie 10 minut na 220 stopni przypiekałem górę chlebka. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce ja zawsze smaruję pędzelkiem wodą żeby skórka nie była twarda. Smacznego Polecane:  

Fit przepis na Owsiany omlet z gruszką

Owsiany omlet z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w plasterki gruszką.

Kasza kuskus na wytrwanie - smaczny przepis

Sałatka z kuskusem, mozzarellą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 59 g SKŁADNIKI: Kasza kuskus - 0,75 woreczka (70 g) Ser mozzarella - 2,25 porcji (65 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Szpinak (świeży) - 2,5 garści (50 g) Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk (120 g) Czosnek - 1,5 ząbka (6 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (2 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kuskus zalej wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Dodaj do niego wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. 3. Pomidory przekrój na połówki, mozzarellę pokrój w kostkę. 4. Do przygotowanego kuskusu dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz pomidory. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.

Fit przepis na makaron pełnoziarnisty z sosem orzechowym

  Makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą, sosem orzechowym i brokułem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 32 g Węglowodany: 116 g SKŁADNIKI: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g) Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,25 szklanki (50 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Cytryna - (17 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Chili - 1 szczypta (1 g) Imbir korzeń - (1 g) Natka pietruszki - 1 łyżka (11 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron i ciecierzycę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie al dente. 3. W miseczce wymieszaj masło orzechowe, połowę ilości oliwy z oliwek, sok z cytryny i pieprz. 4. Posiekany czosnek, chili i imbir przesmaż na pozostałej ilości oliwy z oliwek. Pilnuj, aby czosnek się nie przypalił. Dodaj brokuły i ciecierzycę, podgrzewaj 2-4 minut. Dorzuć makaron, sos orzechowy i dokładnie wymieszaj. 5. Całość posyp natką pietr

Jak zrobić fit omlet z jogurtem i brzoskwinią

Owsiany omlet z brzoskwinią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 26 g Węglowodany: 66 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 3 średnie (150 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w kostkę brzoskwinią. Polecane : Dieta oraz plan treningowy – podstawa odchudzania się

Jak zrobić wytrawne naleśniki z rukolą

Pełnoziarniste naleśniki z kurczakiem, rukolą, mozzarellą i orzechami włoskimi Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 454,55 kcal Białko: 26,71 g Tłuszcz: 21,43 g Węglowodany: 34,43 g Składniki: Ser mozzarella - 1 porcja (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (50 g) Jaja - (12 g) Filet z piersi kurczaka - 0,5 porcji (40 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (13 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Mleko 2% - 0,25 szklanki (40 g) Rukola - 0,75 garści (16 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Orzechy włoskie zalej gorącą wodą, odsta

Jak zrobić fit sałatkę z makaronem

Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, brokułami, tofu, sezamem i dressingiem koperkowym WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 60 g SKŁADNIKI: Brokuły - 1,25 garści (80 g) Cytryna - 0,75 plastra (8 g) Sezam - 1 łyżka (8 g) Tofu - 1,75 porcji (80 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g) Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (6 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut, dodaj do makaronu. 3. Tofu pokrój w kostkę, dodaj do brokułów. 4. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz. 5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp sezamem Polecane Hity na 2020 Proteinowe brownie dla aktywnych Odchudzanie się – jak dotrzymać postanowienia noworocznego?   Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy   Liczenie kalorii, co rob

Przepis na ciasto bez pieczenia - fit Brownie

BROWNIE Z DYNI SKŁADNIKI ✔ 500 g surowej dyni ✔ ¾ szkl. erytrolu ✔ 3 łyżki kefiru ✔ 2 jajka ✔ aromat migdałowy ✔ ¾ szkl. mąki owsianej ✔ 2 łyżki kakao ✔ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ✔ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:   ✔ 650 g puré z dyni ✔ 2 łyżki masła orzechowego ✔ 20 daktyli ✔ 6 łyżek erytrolu (lub więcej do smaku) ✔ 4 łyżki kakao ✔ esencja waniliowa ✔ szczypta soli PRZYRZĄDZANIE 1) Zblenduj mokre składniki (pięć pierwszych). 2) Wymieszaj suche składniki, po czym wmieszaj je do mokrych. 3) Masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175⁰C i piecz przez 80 minut. 4) Daktyle zalej wrzątkiem i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 5) Odlej wodę z daktyli, po czym połącz wszystkie składniki na krem i zblenduj na gładką masę. 6) Po wyjęciu brownie z piekarnika rozprowadź na jego wierzchu krem. Gotowe brownie przechowuj w lodówce Moja modyfikacja przepisu do tortownicy 25cm: dałe

Jak zrobić Owsiany omlet z gruszką

Owsiany omlet z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w plasterki gruszką. Polecane : Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy Fit ciasto marchewkowe na jesień  Przepis pochodzi z mojej diety podczas metamorfozy  Dieta i plan treningowy onlin

Przepis na makaron z mojej diety

Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowym, tofu i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 36 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Tofu - 3 porcje (150 g) Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Słonecznik - 1,5 łyżki (14 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj, pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno pokrój. 3. Zblenduj natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. 4. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 5. Wymieszaj makaron z pesto pietruszkowym. Dodaj tofu i pomidorki koktajlowe. Polecane : Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy Fit ciasto marchewkowe na jesień  Przepis pochodzi z mojej diety podczas metamorfozy 

Przepisy na fit sałatki 6 pomysłów z mojej diety

Sałatka z soczewicą, kukurydzą i czerwoną fasolą   Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 454,55 kcal Białko: 23,46 g Tłuszcz: 14,88 g Węglowodany: 56,57 g Składniki: Soczewica czerwona – 0,5 szklanki (70 g) Kukurydza – 0,25 szklanki (55 g) Oliwa z oliwek – 1,5 łyżki (11 g) Czerwona fasola – 0,25 szklanki (40 g) Papryka czerwona – 1 mała sztuka (100 g) Sałata maślana – 5,5 liścia (55 g) Sposób przygotowania: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Sałatę opłucz, porwij w palcach. 3. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. 4. Kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy. 5. Do miski włóż sałatę, soczewicę, kukurydzę, fasolę oraz paprykę. 6. Sałatkę dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj. Przepisy na fit sałatki do pracy i na imprezę   Sałatka z serka wiejskiego Fit sałatka z ryżem  Expresowa sałatka  Sałatka fit z fetą  Jak zrobić sałatkę z tuńczykiem

Fit przepis na soczewicę z ryżem i warzywami

Soczewica z ryżem, mieszanką warzyw włoskich i orzechami włoskimi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 723 kcal Białko: 33 g Tłuszcz: 18 g Węglowodany: 104 g SKŁADNIKI: Soczewica czerwona - 0,5 szklanki (75 g) Ryż brązowy - 0,75 woreczka (80 g) Mieszanka warzyw "włoska" - 3,5 porcji (350 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (13 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Soczewicę i ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. Pod koniec duszenia dodaj soczewicę, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil. 3. Warzywa i soczewicę wymieszaj z ryżem. 4. Całość posyp orzechami włoskimi. Dieta Dla kobiet - sprawdź

Jak zrobić klopsiki z tofu

Klopsiki z tofu, ryżem curry i surówką z rukoli WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 903 kcal Białko: 43 g Tłuszcz: 51 g Węglowodany: 68 g SKŁADNIKI: Tofu - 3,5 porcji (160 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (30 g) Płatki owsiane - 5,5 łyżki (55 g) Pomidory suszone - 0,5 garści (15 g) Cebula - 1,25 sztuki (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Curry - 1 szczypta (1 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Rukola - 1,5 garści (25 g) Pomidor - 1 duża sztuka (220 g) Rzodkiewka - 3 małe sztuki (30 g) Cytryna - 0,5 plastra (5 g) Rodzynki - 0,5 łyżki (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż z dodatkiem curry ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Tofu rozgnieć widelcem, cebulę posiekaj, pomidory suszone drobno pokrój, płatki owsiane zmiel. 3. W misce dokładnie wymieszaj tofu, cebulę i suszone pomidory. 4. Do masy dodaj zmielone płatki owsiane i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj dłońmi. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Klopsiki formuj zwilżonymi d

Jak zrobić faszerowaną paprykę - fit przepis z mojej diety

Faszerowana papryka z kaszą jęczmienną, pieczarkami, pomidorami i natką pietruszki WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 31 g Węglowodany: 128 g SKŁADNIKI: Kasza jęczmienna - 1 woreczek (110 g) Papryka żółta - 3,5 dużej sztuki (500 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (25 g) Pieczarki - 4,25 garści (250 g) Cebula - 1,25 sztuki (120 g) Pomidor - 1 duża sztuka (200 g) Czosnek - 0,5 główki (22 g) Natka pietruszki - 1,25 pęczka (25 g) Kurkuma - 2 szczypty (1 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. 3. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 4. Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 5. Pomidor umyj, sparz wrzątkiem i drobno pokrój. 6. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, pieczarki, pokrojone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurkumę i zioła prowa

Przepis na owsiankę z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi

Owsianka z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 8 łyżek (75 g) Wiórki kokosowe - 4 łyżki (24 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (150 g) Brzoskwinia - 3 małe sztuki (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, pokrojoną w plastry brzoskwinię oraz wiórki kokosowe. Letnia aktywność: przepisy na lemoniady, które ukoją pragnienie Jaja w diecie, dlaczego warto?

Przepis na szybką Fit sałatkę

Dzisiaj przepis na smaczną sałatkę, która pochodzi z mojej diety. Często jem ją na kolację. Sałatka z kaszą jaglaną, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorem i natką pietruszki   WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 114 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Kukurydza - 0,5 szklanki (70 g) Czerwona fasola - 0,5 szklanki (75 g) Pomidorki koktajlowe - 7,25 sztuki (140 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (15 g) Zioła prowansalskie - 5 szczypt (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. 2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. 3. Kaszę jaglaną, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj. 4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz. 5. Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.

Fit klopsiki z tofu, ryżem curry i surówką z rukoli

Klopsiki z tofu, ryżem curry i surówką z rukoli WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 903 kcal Białko: 43 g Tłuszcz: 51 g Węglowodany: 68 g SKŁADNIKI: Tofu - 3,5 porcji (160 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (30 g) Płatki owsiane - 5,5 łyżki (55 g) Pomidory suszone - 0,5 garści (15 g) Cebula - 1,25 sztuki (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Curry - 1 szczypta (1 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Rukola - 1,5 garści (25 g) Pomidor - 1 duża sztuka (220 g) Rzodkiewka - 3 małe sztuki (30 g) Cytryna - 0,5 plastra (5 g) Rodzynki - 0,5 łyżki (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż z dodatkiem curry ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Tofu rozgnieć widelcem, cebulę posiekaj, pomidory suszone drobno pokrój, płatki owsiane zmiel. 3. W misce dokładnie wymieszaj tofu, cebulę i suszone pomidory. 4. Do masy dodaj zmielone płatki owsiane i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj dłońmi. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Klopsiki formuj zwilżonymi dłońmi. 6. Smaż na rozg

Przepis na fit kaszę jaglaną z brokułami

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 32 g Węglowodany: 73 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 1 woreczek (95 g) Ser typu feta - 3 porcje (85 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (10 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (16 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 0,5 główki (14 g) Cytryna - 0,75 plastra (8 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut. 3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj. 4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem. Jaja w diecie, dlaczego warto?

Sałatka z awokado i ogórkiem

Sałatka z soczewicą, awokado i suszonymi pomidorami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 364 kcal Białko: 20 g Tłuszcz: 8 g Węglowodany: 52 g SKŁADNIKI: Awokado - 0,25 sztuki (45 g) Cytryna - 0,5 plastra (4 g) Ogórek kiszony - 1 sztuka (55 g) Pomidory suszone - 1 garść (25 g) Sałata maślana - 1,5 liścia (14 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (40 g) Chleb graham - 1 średnia kromka (30 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Awokado, kiszonego ogórka i suszone pomidory pokrój w kostkę. 3. Sałatę opłucz, porwij w palcach, zmieszaj z awokado, ogórkiem i pomidorami. 4. Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny. 5. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Przepis na fit omlet z cukinią i papryką

Wytrawny omlet z cukinią i papryką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 425 kcal Białko: 22 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 24 g SKŁADNIKI: Jaja - 3 średnie (140 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Cukinia - 1 mała sztuka (110 g) Papryka czerwona - 1 mała sztuka (70 g) Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pokrój w kostkę cukinię i paprykę. 3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż warzywa. 4. Wylej na patelnię masę jajeczną. 5. Omlet smaż na oliwie z oliwek pod przykryciem. Ciekawostka: Omlet to danie, które można modyfikować na wiele sposobów, dodając różne warzywa, mięsa czy przyprawy. To doskonałe danie na śniadanie lub lekki posiłek, które dostarcza energii na cały dzień. Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz   Tagi - omlet, omlet na wytrawnie , przepis na omlet, jajka, zdrowe śniadanie , dieta, omlet z cukinią, omlet z papryką, omlet na dieci

Fit przekąski po treningu

Serek wiejski z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 375 kcal Białko: 34 g Tłuszcz: 12 g Węglowodany: 32 g SKŁADNIKI: Serek twarogowy ziarnisty - 11 łyżek (250 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) Rodzynki - 1,5 łyżeczki (9 g) Cynamon - 2 szczypty (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Gruszkę umyj, pokrój w plasterki. 2. Dodaj do serka pokrojone plastry gruszki i rodzynki. 3. Całość posyp cynamonem. 5 rad gdzie kupić suplementy diety i nie dać się oszukać Suplementy i leki – czego z sobą nie łączyć?   Sprawdź indywidualną rekomendację suplementacji dla Ciebie. Składniki i ich ilość dopasowane do potrzeb Twojego organizmu i stylu życia. To będzie Twoja unikatowa mieszanka. Możesz skorzystać z kuponu rabatowego 50 zł odbierając go w Messengerze  lub wpisać wojtstyl przy zamówieniu tutaj 

Przepis na ryż z wołowiną

Ryż brązowy z wołowiną, marchewką i zielonym groszkiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 625 kcal Białko: 43 g Tłuszcz: 20 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Ryż brązowy - 0,75 woreczka (70 g) Polędwica wołowa - 1,5 porcji (150 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Pomidor - 2 małe sztuki (240 g) Groszek zielony - 0,25 szklanki (45 g) Cebula - 0,75 sztuki (65 g) Marchew - 1 mała sztuka (60 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (14 g) Gałka muszkatołowa - 1 szczypta (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Wołowinę umyj, pokrój na cienkie paseczki. 3. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, marchewkę obierz, pokrój na talarki. 4. Na oliwie z oliwek podduś marchewkę z cebulą i czosnkiem. 5. Do warzyw dorzuć mięso, smaż przez kilka minut. 6. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę, dorzuć do mięsa. 7. Dodaj przyprawy: gałkę muszkatołową, pieprz i sól, przykryj pokrywą i duś, aż mięso zmięknie. 8. Na koniec dodaj zi

Przepis na łososia z makaronem pełnoziarnistym

Łosoś z makaronem pełnoziarnistym, mozzarellą, pomidorami i rukolą WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 607 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 31 g Węglowodany: 47 g SKŁADNIKI: Makaron pełnoziarnisty - 0,5 szklanki (50 g) Ser mozzarella - 2 porcje (55 g) Filet z łososia - 1 porcja (110 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (10 g) Pomidor - 2 małe sztuki (250 g) Rukola - 1,5 garści (25 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Łososia pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem i podduś na patelni na oliwie z oliwek. 3. Pomidory sparz wrzątkiem, a następnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki i dodaj do łososia. 4. Mozzarellę drobno pokrój, przełóż do pomidorów razem z ugotowanym makaronem. 5. Całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. 5 rad gdzie kupić suplementy diety i nie dać się oszukać Suplementy i leki – czego z sobą nie łączyć?   Kto zna historię mo

Przepis na naleśniki z kurczakiem

Naleśniki z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 364 kcal Białko: 16 g Tłuszcz: 16 g Węglowodany: 36 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g) Jaja - (12 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (75 g) Filet z piersi kurczaka - 0,25 porcji (30 g) Pomidorki koktajlowe - 3,75 sztuki (75 g) Bazylia (świeże liście) - 0,25 garści (6 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Mięso dokładnie umyj, pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni z pozostałą ilością oliwy z oliwek. 2. Pomidorki umyj i pokrój w ko

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 22,45 g Tłuszcz: 4,34 g Węglowodany: 62,16 g Składniki: Ryż brązowy – 0,5 woreczka (45 g) Kukurydza – 0,5 szklanki (75 g) Czerwona fasola – 0,5 szklanki (75 g) Tuńczyk w wodzie – 1,5 łyżki (45 g) Jogurt naturalny 2% – 0,25 szklanki (75 g) Szczypiorek – 1 łyżka (4 g) Sposób przygotowania: 1. Brązowy ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Następnie wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, czerwoną fasolę, kukurydzę i kawałki tuńczyka. 3. Do sałatki dodaj jogurt. 4. Całość dopraw solą oraz pieprzem, posyp posiekanym szczypiorkiem. To danie znajduje się w specjalnie spersonalizowanej diecie - dowiedz się więcej tutaj ….

Przepis na fit koktajl z truskawkami

Fit Koktajl z truskawkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 304 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 11 g Węglowodany: 33 g SKŁADNIKI: Mleko 2% - 2 szklanki (500 g) Truskawki - 2 garści (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Truskawki umyj, usuń szypułki, wrzuć do pojemnika blendera. 2. Dodaj mleko, dokładnie zmiksuj. 3. Koktajl podawaj schłodzony. Podstawą do osiągnięcia wymarzonych efektów jest dieta. Dobrze zbilansowana dieta , pozwala nam na aktywny  tryb życia, który zapewni  witalność, energię oraz świetny wygląd i co za tym idzie dobre czucie się w swoim ciele.

Jak zrobić wytrawny omlet z szynką i pieczarkami

Wytrawny omlet z szynką i pieczarkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 425 kcal Białko: 26 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 19 g SKŁADNIKI: Jaja - 3 średnie (140 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Szynka kanapkowa - 1,75 plastra (35 g) Pieczarki - 1,5 garści (85 g) Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pokrój szynkę i pieczarki w kostkę. 3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż szynkę oraz pieczarki. 4. Wylej na patelnię masę jajeczną. 5. Smaż omlet pod przykryciem. 48 798 tys. osób ma już  efekty w odchudzaniu  Jeśli nie potrafisz sam zaplanować co jeść i jak ćwiczyć skorzystaj z opieki specjalistów. Mnie pomogli to sztab wykwalifikowanych osób dietetyków klinicznych i sportowych trenerów personalnych fizjoterapeutów doktorantów. Skuteczny plan dla mężczyzn i kobiet – sprawdź

Fit omlet z suszonymi morelami

Owsiany omlet z suszonymi morelami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 438 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 20 g Węglowodany: 46 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 2 łyżki (19 g) Mąka pełnoziarnista - 2 łyżki (24 g) Jaja - 2 średnie (100 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Jogurt naturalny 2% - 2,5 łyżeczki (30 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (4 g) Suszone morele - 1 garść (18 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Morele drobno posiekaj. 4. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią, morele i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem . 5. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 6. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 7. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 8. Omlet podawaj posmarowany miodem. Poznaj 7 konkretnych kroków, dzięki którym Twoja codzienna dieta zacznie przynosić spektakularne efekty >>>

Przepis na makaron z kurczakiem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron z kurczakiem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 625 kcal Białko: 40 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 53 g SKŁADNIKI: Filet z piersi kurczaka - 1 porcja (100 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Rukola - 1 garść (18 g) Słonecznik - 1 łyżka (9 g) Ser parmezan - 0,25 porcji (9 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (9 g) Pomidorki koktajlowe - 3,75 sztuki (70 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Przepis na pyszny deser

Pudding z nasionami chia, śliwkami i gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 304 kcal Białko: 11 g Tłuszcz: 10 g Węglowodany: 44 g SKŁADNIKI: Nasiona chia - 2 łyżki (20 g) Mleko 2% - 0,75 szklanki (160 g) Śliwki - 1,5 garści (140 g) Gruszka - 1 średnia sztuka (130 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Nasiona chia gotuj na mleku przez kilka minut. 2. Zdejmij z ognia, odstaw na 2-5 minut do napęcznienia, w razie potrzeby dolej wody. 3. Dodaj pokrojone w plastry śliwki i gruszki.