WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 43,51 g Tłuszcz: 20,99 g Węglowodany: 77,56 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Pieczarki - 3 garści (180 g) Cebula - 0,75 sztuki (75 g) Czosnek - 1 ząbek (6 g) Natka pietruszki - 1,25 pęczka (24 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Mięso z kurczaka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. 3. Kurczaka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody. 4. Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do kurczaka. 5. Pieczarki umyj, obierz, drobno pokrój i dodaj do gulaszu. 6. Całość duś na małym ogniu aż do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem. Diety specjalnie dla kobiet
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.