Przejdź do głównej zawartości

Posty

Pulpeciki z ciecierzycy w sosie pomidorowym z brązowym ryżem i brokułami

Pulpeciki z ciecierzycy w sosie pomidorowym z brązowym ryżem i brokułami Wartości odżywcze: Energia: 893 kcal Węglowodany: 128 g Tłuszcz: 28 g Białko: 25 g Składniki: Ryż brązowy - 0,5 szklanki (85 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (18 g) Pomidor - 2 małe sztuki (240 g) Mąka kukurydziana - 2,5 łyżeczki (14 g) Cebula - 0,5 sztuki (60 g) Brokuły - 0,25 sztuki (180 g) Por - 0,5 sztuki (85 g) Czosnek - 2,5 ząbka (12 g) Natka pietruszki - 1 łyżka (12 g) Papryka czerwona (w proszku) - 1 szczypta (1 g) Cytryna - 0,25 plastra (3 g) Ciecierzyca konserwowa - 1 szklanka (160 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Ciecierzycę odsącz z zalewy. 3. Pora obierz, pokrój w talarki. 4. Do pojemnika blendera wrzuć ciecierzycę i pora, dokładnie zmiksuj blenderem. 5. Do masy dodaj mąkę kukurydzianą i posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą, pieprzem, pap

Pieczony falafel z ryżem, curry i surówką z marchewki

Pieczony falafel z ryżem, curry i surówką z marchewki Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 106 g Tłuszcz: 28 g Białko: 22 g Składniki: Ciecierzyca konserwowa - 1 szklanka (190 g) Cebula - 0,5 sztuki (40 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Sezam - 2 łyżki (14 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (14 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (14 g) Ryż basmati - 5 łyżek (70 g) Curry - 1 szczypta (1 g) Marchew - 2 małe sztuki (140 g) Sok z cytryny - 2 łyżeczki (7 g) Sposób przygotowania: 1. Ciecierzycę przepłucz pod wodą. 2. Posiekaj drobno cebulę i pietruszkę, czosnek przeciśnij przez praskę. 3. Zmiel/zblenduj ciecierzycę ze wszystkimi składnikami z dodatkiem uprażonego sezamu, soli i pieprzu. 4. Uformuj kotleciki i piecz 30–40 minut w 180°C. 5. W tym czasie ugotuj ryż z dodatkiem curry. 6. Marchew zetrzyj na tarce. Dopraw sokiem z cytryny i opcjonalnie szczyptą mielonego imbiru i cynamonu. 7.

Fit Przepis na ciecierzycę

Chrupiąca ciecierzyca z kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 115 g Tłuszcz: 22 g Białko: 26 g Składniki: Ciecierzyca konserwowa - 0,5 szklanki (85 g) Kasza gryczana - 0,75 szklanki (110 g) Pomidory suszone na słońcu - 1 garść (30 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (14 g) Sos sojowy - 0,5 łyżki (7 g) Chrzan - 0,5 łyżki (7 g) Burak - 2 małe sztuki (170 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę gryczaną ugotuj al dente. Opłukaną ciecierzycą i suszone pomidory podsmaż na rozgrzanej oliwie. 2. Buraki zetrzyj na tarce i wymieszaj z chrzanem. Kaszę gryczaną i sos sojowy dodaj do ciecierzycy oraz pomidorów, chwilę podsmaż. Dopraw pieprzem (aby podkreślić smak potrawy, sugerujemy użyć także oregano lub tymianku). 3. Podawaj z buraczkami. Jak zrzuciłem 37 kg w niecały rok i w jaki sposób Ty możesz osiągnąć podobny sukces? koniecznie sprawdź tutaj  Nawet jeśli jesteś to

Przepis na Jaglanke z bananem, kakao i nasionami lnu

Jaglanka z bananem, kakao i nasionami lnu Wartości odżywcze: Energia: 550 kcal Węglowodany: 91 g Tłuszcz: 12 g Białko: 22 g Składniki: Banan - 1 średnia sztuka (160 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g) Siemię lniane - 1 łyżka (11 g) Płatki jaglane - 6,5 łyżki (65 g) Mleko 2% - 1,2 szklanki (275 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki jaglane zalej wrzątkiem tuż ponad ich poziom. 2. Odczekaj kilka minut, aż płatki napęcznieją. 3. W razie potrzeby dolej wrzątku. 4. Dodaj podgrzane mleko, pokrojony w plasterki banan, kakao oraz siemię lniane.

Przepis na makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą

Makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 105 g Tłuszcz: 23 g Białko: 34 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (7 g) Pomidory suszone na słońcu - 1 garść (25 g) Ser typu feta - 1,5 porcji (40 g) Mieszanka warzyw, włoska - 3,75 porcji (350 g) Czosnek - 0,5 główki (14 g) Bazylia (świeże liście) - 1,5 liścia (7 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. 3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii.

Przepis na fit sałatkę z ciecierzycą, kaszą jaglaną, marchewką i papryką

Sałatka z ciecierzycą, kaszą jaglaną, marchewką i papryką Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 65 g Tłuszcz: 15 g Białko: 12 g Składniki: Ciecierzyca konserwowa - 0,5 szklanki (75 g) Kasza jaglana - 0,25 szklanki (45 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżki (11 g) Papryka czerwona - 0,5 dużej sztuki (90 g) Cebula - 0,5 sztuki (45 g) Marchew - 1 mała sztuka (50 g) Natka pietruszki - 1 łyżka (13 g) Cytryna - 0,25 plastra (3 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na dużych oczkach. 3. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, cebulę obierz, posiekaj. 4. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj. 5. Do miski włóż kaszę, ciecierzycę, marchewkę, paprykę, pietruszkę i cebulę, wymieszaj. 6. Zmieszaj oliwę z miodem i cytryną, skrop sałatkę.  Hit Bloga Jak skutecznie schudnąć ? Jak zrzuciłem 37 kg w niecały

Fit przepis - Orzechowy makaron z brokułem

Orzechowy makaron z brokułem   Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 119 g Tłuszcz: 18 g Białko: 30 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1,75 szklanki (160 g) Brokuły - 0,5 sztuki (250 g) Masło orzechowe - 0,5 łyżki (8 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Czosnek - 1,5 ząbka (8 g) Sos sojowy - 1 łyżka (8 g) Cytryna - 1 mała sztuka (40 g) Sposób przygotowania: 1. Ugotuj brokuł i makaron. 2. Przygotuj sos: wymieszaj oliwę (połowę podanej ilości), masło orzechowe, sos sojowy, sok z cytryny. 3. Na reszcie oliwy usmaż czosnek przeciśnięty przez praskę i dodaj makaron. 4. Na patelnię dodaj sos i duś przez ok. 5 minut. Dodaj różyczki brokuła. 5. Wyłóż potrawę na talerz. Posyp świeżymi ziołami.  Hit Bloga Jak skutecznie schudnąć ? Jak zrzuciłem 37 kg w niecały rok i w jaki sposób Ty możesz osiągnąć podobny sukces?   Nawet jeśli jesteś totalnym kanapowym leniem i nie potrafisz zdrowo gotować.   Jest s

Przepis na Makaron z zieloną fasolą, fetą i czarnymi oliwkami, na zimno

Makaron z zieloną fasolą, fetą i czarnymi oliwkami, na zimno Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 111 g Tłuszcz: 20 g Białko: 32 g Składniki: Makaron - 1,75 szklanki (160 g) Fasola szparagowa - 1 garść (80 g) Pomidorki koktajlowe - 2,5 sztuki (45 g) Oliwki czarne - 1,5 łyżki (30 g) Ser typu feta - 1,5 porcji (45 g) Oregano - 3 szczypty (3 g) Sposób przygotowania: 1. Oczyść fasolkę szparagową, usuń końcówki. We wrzątku ugotuj makaron z fasolką. 2. Pomidorki i oliwki przekrój na pół, umieść w misce, dopraw solą, pieprzem i oregano. Ser feta pokrój w kostkę. 3. Makaron z fasolką odcedź, ostudź i przełóż do miski z pomidorami. Wymieszaj całość i podawaj na zimno.

Przepis na Kakaowe naleśniki pełnoziarniste z bananem, cynamonem i orzechami

Kakaowe naleśniki pełnoziarniste z bananem, cynamonem i orzechami Wartości odżywcze: Energia: 561 kcal Białko: 15 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 77 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g) Banan - 1 duża sztuka (140 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (18 g) Jaja - (14 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (18 g) Kakao naturalne 16% - 2,5 łyżeczki (12 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) Mleko 2% - 0,25 szklanki (45 g) Cynamon - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, odcedź, a następnie posiekaj. 2. Mąkę, kakao, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 3. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 4. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasto, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 6. Smaż z obu stron. 7. Na przygotowane ciasto wyłóż plastry b

Przepis na fit kotleciki z kalafiora z ziemniakami i zieloną sałatą

Pieczone kotleciki z kalafiora z ziemniakami i zieloną sałatą Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 101 g Tłuszcz: 26 g Białko: 29 g Składniki: Ziemniaki - 4 duże sztuki (400 g) Jaja - 2 małe (85 g) Kalafior - 0,25 sztuki (250 g) Mąka pszenna - 0,5 szklanki (65 g) Sałata - 3 liście (30 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (16 g) Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. 2. Kalafior oczyść i zetrzyj na dużych oczkach. 3. Jajko wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Dodaj sól, pieprz, mąkę i wymieszaj całość na gładką masę. Na koniec dorzuć starty kalafior i ponownie wymieszaj. 4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formuj placuszki. Piecz je w 180°C stopni ok. 15 minut. Po tym czasie przewróć placuszki i piecz jeszcze 5 minut. 5. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze kawałki i dodaj jogurt. Całość wy

Przepis na naleśniki kawowe - pomysł z diety

Fit Naleśniki kawowe z kiwi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 15 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (85 g) Jaja - (21 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka (5 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (100 g) Kiwi - 1 sztuka (70 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kawę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj i sparz kiwi wrzątkiem, następnie obierz ze skórki. 2. Pokrój kiwi w cienkie plastry. 3. Na przygotowane naleśniki wyłóż kiwi, posyp kakao, a następnie całość złóż w ćwiartki. Hity z mojego

Przepis na fit Naleśniki z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

   Fit Naleśniki z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 62 g Tłuszcz: 13 g Białko: 18 g Składniki: Bazylia (świeże liście) - 0,25 garści (5 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (45 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (55 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (11 g) Pomidorki koktajlowe - 3,5 sztuki (65 g) Woda mineralna - 0,3 szklanki (65 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Pomidorki umyj i pokrój w kostkę. Podduś je na rozgrzanej oliwie do

Przepis na soczewice z ryżem, mieszanką warzyw włoskich i orzechami włoskimi

Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 116 g Tłuszcz: 20 g Białko: 27 g Składniki: Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (50 g) Ryż brązowy - 0,5 szklanki (95 g) Mieszanka warzyw, włoska - 3 porcje (300 g) Orzechy włoskie (obrane) - 0,75 garści (21 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (6 g) Sposób przygotowania: 1. Soczewicę i ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. Pod koniec duszenia dodaj soczewicę, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil. 3. Warzywa i soczewicę wymieszaj z ryżem. 4. Całość posyp orzechami włoskimi. Hit mojego Bloga:  Jak skutecznie schudnąć Jak skutecznie schudnąć ? Jak zrzuciłem 37 kg w niecały rok i w jaki sposób Ty możesz osiągnąć podobny sukces?   Nawet jeśli jesteś totalnym kanapowym leniem i nie potrafisz zdrowo gotować.   Jest sposób, który pozwoli Ci: schudnąć lub zwiększyć masę mięśniową; poprawić kondycję; zmniejszyć ryzyko uda

Przepis na fit gulasz z masłem orzechowym podany z kaszą gryczaną

Kolejny przepis z diety redukcyjnej pochodzącej z Fabryki Siły  Dla czytelników Bloga oczywiście gratisy w postaci darmowych dni w diecie od 7 do 90 ! Sprawdź tutaj ile możesz zyskać dni i oczywiście nową sylwetkę Gulasz z masłem orzechowym podany z kaszą gryczaną Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 119 g Tłuszcz: 18 g Białko: 28 g Składniki: Kasza gryczana - 0,75 szklanki (150 g) Przecier pomidorowy - 0,75 szklanki (210 g) Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (25 g) Papryka czerwona - 1 mała sztuka (120 g) Marchew - (35 g) Por - 0,25 sztuki (30 g) Sposób przygotowania: 1. Pokrojony por podduś na wodzie (bez dodatku tłuszczu). 2. Dodaj marchew i paprykę pokrojoną w plasterki. Chwilę podduś. 3. Wszystko zalej pomidorami. Całość duś przez ok. 15 minut. Gdy warzywa zmiękną, dodaj masło orzechowe. Jeśli wolisz bardziej płynną konsystencję, możesz dodać bulion warzywny. 4. Gotowy gulasz dopraw do smaku sol

Jak wygląda dieta online - smaczne zdrowe przepisy

Jak wygląda przykładowy dzień z dietą online ? Zobaczcie sobie poniżej 10:00 Posiłek I Oceń ten posiłek Jaglanka z jabłkiem, suszonymi śliwkami i czekoladą Wartości odżywcze: Energia: 550 kcal Węglowodany: 93 g Tłuszcz: 11 g Białko: 19 g Składniki: Czekolada gorzka - 1,5 kostki (10 g) Jabłko - 1 mała sztuka (140 g) Płatki jaglane - 6,5 łyżki (65 g) Suszone śliwki - 0,25 garści (15 g) Mleko 2% - 1,2 szklanki (275 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki jaglane zalej niewielką ilością wrzątku tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj podgrzane mleko, jabłko pokrojone w plastry, czekoladę oraz przekrojone śliwki. 14:00 Posiłek II Oceń ten posiłek Kanapka z jajkiem, sałatą i sok pomidorowy Wartości odżywcze: Energia: 393 kcal Węglowodany: 49 g Tłuszcz: 12 g Białko: 18 g Składniki: Bułka graham - 1 sztuka (85 g) Jaja - 1 średnie (55 g) Sałata ma

Fabryka Siły dieta i przepisy

  Witam moich czytelników i zapraszam do cyklu przepisów z Fabryki Siły i mojej diety którą wykupiłem u nich. Dzisiaj jeden z przepisów. Godziny posiłków Jeśli Twój harmonogram dnia ulegnie zmianie prosimy o samodzielne dostosowanie godzin posiłków do poniższego schematu. I posiłek – do 1 godziny po przebudzeniu; II posiłek – 4-5 godzin po I; III posiłek – 4-5 godzin po II; IV posiłek – ok. 2 godzin przed snem. W przypadku kiedy wykonujesz trening, posiłek przedtreningowy powinien zostać spożyty na minimum 2 h przed rozpoczęciem treningu, natomiast posiłek potreningowy do 1h po zakończeniu treningu, pamiętaj jednak, aby był to tylko i wyłącznie ten z twojego planu żywieniowego. 22:00 Posiłek IV Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 54 g Tłuszcz: 17 g Białko: 20 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Ser typu feta - 0,75 porcji (21 g)

Fit pierogi z kaszą i surówką z czerwonej kapusty

    Pierogi z kaszą i surówką z czerwonej kapusty Wartości odżywcze: Energia: 786 kcal Węglowodany: 111 g Tłuszcz: 16 g Białko: 47 g Składniki: Mąka pszenna - 0,5 szklanki (100 g) Woda mineralna - 5 łyżek (45 g) Masło - 1,5 łyżeczki (6 g) Kasza gryczana - 2 łyżki (30 g) Cebula - 0,25 sztuki (20 g) Ser twarogowy chudy - 4,5 plastra (130 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (6 g) Kapusta czerwona - 3,5 liścia (160 g) Sposób przygotowania: 1. Przygotuj ciasto na pierogi. W tym celu wymieszaj mąkę z gorącą wodą i rozpuszczonym masłem. 2. Ciasto zagniataj przez kilka minut aż będzie gładkie i elstyczne. Zawiń w folię i odłóż na 30 min. 3. Przygotuj farsz. Kaszę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 4. Cebulę zeszklij na oliwie i dodaj do ugotowanej kaszy. Kiedy kasza przestygnie dodaj do niej pokruszony twaróg. 5. Farsz przypraw solą, pieprzem i innymi dowolnymi przyprawami. 6. Czerwoną kapustę posiekaj i dodaj przy

Fit Naleśniki razowe z cytrynowym twarożkiem i dżemem malinowym

Naleśniki razowe z cytrynowym twarożkiem i dżemem malinowym   Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 66 g Tłuszcz: 10 g Białko : 26 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Mleko 2% - 0,4 szklanki (95 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g) Ser twarogowy chudy - 2,5 plastra (75 g) Jogurt naturalny 2% - 2,5 łyżeczki (30 g) Skórka z cytryny - 2 łyżeczki (4 g) Dżem malinowy niskosłodzony - 1 łyżka (25 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżki (9 g) Woda mineralna - 0,1 szklanki (23 g) Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej i zmiksuj na gładkie ciasto z lekko podgrzanym mlekiem oraz oliwą (zostaw odrobinę oliwy do posmarowania patelni). Do gotowego ciasta dodaj gazowaną wodę, delikatnie wymieszaj i odstaw. 2. Ser przeciśnij przez praskę lub bardzo dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, startą skórkę cytrynową (zostaw odrobinę do dekoracji) i miód. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. 3. Na

Jak upiec pyszny chleb w domu

Sposób na pyszny chleb w domu Składniki 600 g mąki pszennej razowej 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże. Wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Po kilku minutach przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12×24 cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Ostatnie 10 minut na 220 stopni przypiekałem górę chlebka. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce ja zawsze smaruję pędzelkiem wodą żeby skórka nie była twarda. Smacznego Polecane:  

Fit przepis na Owsiany omlet z gruszką

Owsiany omlet z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w plasterki gruszką.

Kasza kuskus na wytrwanie - smaczny przepis

Sałatka z kuskusem, mozzarellą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 59 g SKŁADNIKI: Kasza kuskus - 0,75 woreczka (70 g) Ser mozzarella - 2,25 porcji (65 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Szpinak (świeży) - 2,5 garści (50 g) Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk (120 g) Czosnek - 1,5 ząbka (6 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (2 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kuskus zalej wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Dodaj do niego wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. 3. Pomidory przekrój na połówki, mozzarellę pokrój w kostkę. 4. Do przygotowanego kuskusu dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz pomidory. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.

Fit przepis na makaron pełnoziarnisty z sosem orzechowym

  Makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą, sosem orzechowym i brokułem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 32 g Węglowodany: 116 g SKŁADNIKI: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g) Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,25 szklanki (50 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Cytryna - (17 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Chili - 1 szczypta (1 g) Imbir korzeń - (1 g) Natka pietruszki - 1 łyżka (11 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron i ciecierzycę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie al dente. 3. W miseczce wymieszaj masło orzechowe, połowę ilości oliwy z oliwek, sok z cytryny i pieprz. 4. Posiekany czosnek, chili i imbir przesmaż na pozostałej ilości oliwy z oliwek. Pilnuj, aby czosnek się nie przypalił. Dodaj brokuły i ciecierzycę, podgrzewaj 2-4 minut. Dorzuć makaron, sos orzechowy i dokładnie wymieszaj. 5. Całość posyp natką pietr

Jak zrobić fit omlet z jogurtem i brzoskwinią

Owsiany omlet z brzoskwinią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 26 g Węglowodany: 66 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 3 średnie (150 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w kostkę brzoskwinią. Polecane : Dieta oraz plan treningowy – podstawa odchudzania się

Jak zrobić wytrawne naleśniki z rukolą

Pełnoziarniste naleśniki z kurczakiem, rukolą, mozzarellą i orzechami włoskimi Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 454,55 kcal Białko: 26,71 g Tłuszcz: 21,43 g Węglowodany: 34,43 g Składniki: Ser mozzarella - 1 porcja (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (50 g) Jaja - (12 g) Filet z piersi kurczaka - 0,5 porcji (40 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (13 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Mleko 2% - 0,25 szklanki (40 g) Rukola - 0,75 garści (16 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Orzechy włoskie zalej gorącą wodą, odsta

Jak zrobić fit sałatkę z makaronem

Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, brokułami, tofu, sezamem i dressingiem koperkowym WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 60 g SKŁADNIKI: Brokuły - 1,25 garści (80 g) Cytryna - 0,75 plastra (8 g) Sezam - 1 łyżka (8 g) Tofu - 1,75 porcji (80 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g) Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (6 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut, dodaj do makaronu. 3. Tofu pokrój w kostkę, dodaj do brokułów. 4. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz. 5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp sezamem Polecane Hity na 2020 Proteinowe brownie dla aktywnych Odchudzanie się – jak dotrzymać postanowienia noworocznego?   Płatki owsiane fit – zobacz 3 szybkie przepisy   Liczenie kalorii, co rob

Przepis na ciasto bez pieczenia - fit Brownie

BROWNIE Z DYNI SKŁADNIKI ✔ 500 g surowej dyni ✔ ¾ szkl. erytrolu ✔ 3 łyżki kefiru ✔ 2 jajka ✔ aromat migdałowy ✔ ¾ szkl. mąki owsianej ✔ 2 łyżki kakao ✔ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ✔ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:   ✔ 650 g puré z dyni ✔ 2 łyżki masła orzechowego ✔ 20 daktyli ✔ 6 łyżek erytrolu (lub więcej do smaku) ✔ 4 łyżki kakao ✔ esencja waniliowa ✔ szczypta soli PRZYRZĄDZANIE 1) Zblenduj mokre składniki (pięć pierwszych). 2) Wymieszaj suche składniki, po czym wmieszaj je do mokrych. 3) Masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175⁰C i piecz przez 80 minut. 4) Daktyle zalej wrzątkiem i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 5) Odlej wodę z daktyli, po czym połącz wszystkie składniki na krem i zblenduj na gładką masę. 6) Po wyjęciu brownie z piekarnika rozprowadź na jego wierzchu krem. Gotowe brownie przechowuj w lodówce Moja modyfikacja przepisu do tortownicy 25cm: dałe