Odkryj nowe smaki wegetariańskiej kuchni - pulpeciki z ciecierzycy w pysznym sosie pomidorowym! Składniki na pulpeciki: 2 puszki ciecierzycy (400g) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu Składniki na sos: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Przepłucz i osącz ciecierzycę. Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Wymieszaj ciecierzycę, cebulę, czosnek, bułkę tartą, natkę pietruszki, oregano, paprykę, sól i pieprz w misce. Z powstałej masy formuj niewielkie pulpeciki. Na patelni rozgrzej olej i smaż pulpeciki z obu stron na złoty kolor. Przełóż pulpeciki do naczynia żaroodpornego. Na patelnię z cebulą i czosnkiem dodaj pomidory, oregano, tymianek, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Zalej pulpeciki
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.