Przejdź do głównej zawartości

Posty

Makaron z pesto pietruszkowym - smaczny przepis

Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowym, tofu i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 36 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Tofu - 3 porcje (150 g) Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Słonecznik - 1,5 łyżki (14 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj, pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno pokrój. 3. Zblenduj natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. 4. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 5. Wymieszaj makaron z pesto pietruszkowym. Dodaj tofu i pomidorki koktajlowe.

Przepis na buraczki na obiad - fit obiad

Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i buraczkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 22 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 102 g SKŁADNIKI: Ziemniaki - 4 duże sztuki (425 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Burak - 3 duże sztuki (425 g) Pieczarki - 4,5 garści (275 g) Cebula - 1 sztuka (100 g) Koper ogrodowy - 1,5 łyżki (12 g) Cytryna - 1 plaster (10 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem. 2. Buraki ugotuj. 3. Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj. 4. Całość duś na małym ogniu na oliwie z oliwek do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem. 5. Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz. 6. Podawaj z ziemniakami i buraczkami. Zapraszam po fit inspiracje kulinarne na mój Instagram

Owsianka fit - przepis z pomarańczą, cynamonem i orzechami włoskimi

Owsianka z pomarańczą, cynamonem i orzechami włoskimi   WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 81 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 9 łyżek (90 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (130 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (190 g) Orzechy włoskie - 1,25 garści (35 g) Cynamon - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, pokrojoną na cząstki pomarańczę oraz cynamon. 4. Owsiankę posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy. Owsianka fit była częstym posiłkiem na dobry początek dnia.

Wytrawny omlet przepis fit

Jak zrobić wytrawny omlet z papryką Wytrawny omlet z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 54 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane – 7 łyżek (65 g) Jaja – 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek – 1 łyżka (8 g) Papryka czerwona – 1,5 dużej sztuki (250 g) Pieczarki – 1,75 garści (100 g) Szczypiorek – 0,5 pęczka (16 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi. 4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. 5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki. 6. Smaż do uzyskania złocistego koloru. Interesuje Cie odchudzanie ? Mam dla Ciebie specjalny prezent. Sam pozbyłem się 37 kg nadwagi i postanowiłem motywować innych do działania. 37,662 Internautów Już Wie Jak Skuteczni

Fit przepisy - zielona kawa na odchudzanie

Zielona kawa jest znana i ceniona od już wieków. Działanie zielonej kawy ma bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Jej napar nie tylko pomaga zachować zdrowie, ale uważany jest także za efektywny środek wspierający proces odchudzania się. Właściwości zielonej kawy są nieocenione – zawiera dużo naturalnych antyoksydantów, badania potwierdziły, że umożliwia skuteczne odchudzanie. W związku z tym jest zalecana każdemu kto mimo diety oraz aktywności fizycznej z różnych przyczyn nie mogą pozbyć się zbędnych kilogramów. Oczywiście odchudzanie nie jest procesem szybkim i prostym, trzeba włożyć w niego wiele wysiłku i samodyscypliny. To nie jedynie motywacja do wysiłku fizycznego, ale przede wszystkim dieta. Cenne składniki  Jednym z najcenniejszych składników znajdujących się w zielonej kawie jest kwas chlorogenowy, który zalicza się do  antyoksydantów występujących w tkankach roślinnych. Ma on właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, zapobiega również rozwojowi bakteri

Przepis na makaron z kurczakiem

Makaron z kurczakiem, bazylią i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 607 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 51 g SKŁADNIKI: Filet z piersi kurczaka - 1 porcja (100 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (17 g) Dynia pestki - 1 łyżka (8 g) Ser parmezan - 0,25 porcji (8 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (8 g) Pomidorki koktajlowe - 3,5 sztuki (65 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Fit omlet z cukinią i pieczarkami

Wytrawny omlet z cukinią i pieczarkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 425 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 22 g SKŁADNIKI: Jaja - 3 średnie (150 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Cukinia - 1 mała sztuka (120 g) Pieczarki - 1 garść (60 g) Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pokrój w kostkę cukinię i pieczarki. 3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż warzywa. 4. Wylej na patelnię masę jajeczną. 5. Omlet smaż na oliwie z oliwek pod przykryciem.

Przepis na omlet na słodko na diecie

"Malinowo śliwkowe Szaleństwo Rozkoszy"  WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 530 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 60 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (30 g) Jaja - 3 małe Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżki (40 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (6 g) Maliny - ok (110g) kilka śliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z malinami i śliwkami kilka z nich dałem do środka. Zapisz koniecznie ten przepis Przepis pochodzi z moje Diety dzięki której wygrałem metamorfozę - zobacz tutaj

Jak zrobić kotlety marchewkowe do burgerów

Przepis na Kotlety marchewkowe z białą fasolą, których użyłem do zrobienia pysznych burgerów WARTOŚCI ODŻYWCZE: . Energia: 871 kcal Białko: 35 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 122 g . SKŁADNIKI: . Marchew – 1 duża sztuka (120 g) Fasola biała – 0,5 szklanki (90 g) Kasza jaglana – 0,75 woreczka (75 g) Oliwa z oliwek – 2 łyżki (15 g) Płatki owsiane – 1,5 łyżki (15 g) Słonecznik – 1,5 łyżeczki (7 g) Cebula – 0,75 sztuki (75 g) Pomidor – 1 duża sztuka (190 g) Czosnek – 2,5 ząbka (11 g) Imbir korzeń – (1 g) Papryka czerwona (w proszku) – 1 szczypta (1 g) Bazylia (świeże liście) – (1 g) . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: . 1. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. 2. Fasolę zmiksuj z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem oraz imbirem. 3. Pastę fasolową wymieszaj z marchewką i dodaj przyprawy. 4. Ugotowaną na sypko kaszę, zmielone płatki owsiane oraz słonecznik dokładnie wymieszaj. 5. Piekarnik nagrzej do 220°C. Kotlety formuj zwilżonymi dłońmi i układaj na blasze wyłożonej pa

Jak zrobić pyszny obiad z Tofu

Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem Wartości odżywcze: Energia: 697 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 72 g Składniki: Kasza gryczana – 0,75 woreczka (60 g) – u mnie kasza jaglana Tofu – 2,75 porcji (140 g) Mieszanka warzyw „meksykańska” – 3,25 porcji (300 g) Oliwa z oliwek – 0,5 łyżki (3 g) Sezam – 1 łyżka (7 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem. 4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem.

Jak zrobić Fit Brownie bez pieczenia

Brownie bez pieczenia Składniki (na 12 porcji) – 1,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 40 suszonych śliwek kalifornijskich – aromat rumowy – erytrol ja użyłem miodu do smaku Polewa: – 50g gorzkiej czekolady Przyrządzanie 1. Zalej śliwki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 2. Odlej wodę ze śliwek i zmiksuj je blenderem. 3. Zacznij dodawać do nich mąkę i kakao i mieszaj. Dodaj też aromat rumowy. 4. Dosłodź do smaku erytrolem. 5. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolewaj po łyżce wody. Masa powinna się dobrze lepić. 6. Wyłóż masą naczynie (na przykład małą keksówkę lub plastikowy pojemnik do żywności),w którym uprzednio umieścisz papier do pieczenia. 7. Czekoladę rozpuść w garnuszku i polej nią wierzch ciasta. 8. Całość włóż do zamrażalnika na godzinę. P.S Mąka domowej roboty-nie masz mąki owsianej? Wystarczy, że zmiksujesz w blenderze płatki owsiane.

Jak zrobić pyszny fit omlet

Wytrawny omlet z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 54 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane – 7 łyżek (65 g) Jaja – 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek – 1 łyżka (8 g) Papryka czerwona – 1,5 dużej sztuki (250 g) Pieczarki – 1,75 garści (100 g) Szczypiorek – 0,5 pęczka (16 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi. 4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. 5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki. 6. Smaż do uzyskania złocistego koloru. Smacznego    Fakty i mity na temat suplementów przyśpieszających odchudzanie Czy przetrenowanie istnieje i jakie są jego skutki? Bieganie z nadwagą okiem fizjoterapeuty

Jak zrobić dietetyczny tort

Wpadłem na pomysł, żeby zrobić Fit dietetyczny tort zdrowszą wersję. Do spodu użyłem przepisu na brownie a góra to masa jogurtowa. Oczywiście musicie zwiększyć proporcje w zależności od tego w czy będziecie go robić. Przepis, z którego skorzystałem do zrobienia spodu, czyli brownie : Składniki (na 12 porcji) – 1,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 40 suszonych śliwek kalifornijskich – aromat rumowy – erytrol ja użyłem miodu do smaku Polewa: – 50g gorzkiej czekolady Do mojej tortownicy użyłem około 4 x więcej mąki reszta wg uznania. Przyrządzanie 1. Zalej śliwki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 2. Odlej wodę ze śliwek i zmiksuj je blenderem. 3. Zacznij dodawać do nich mąkę i kakao i mieszaj. Dodaj też aromat rumowy. 4. Dosłodź do smaku erytrolem lub miodem. 5. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolewaj po łyżce wody. Masa powinna się dobrze lepić. 6. Wyłóż masą naczynie (na przykład małą keksówkę lub plastikowy pojemnik do żywności)

Jak zrobić fit racuszki z mąki pełnoziarnistej

Składniki   1szkl. mąki kukurydzianej    1szkl. mąki pełnoziarnistej  2 jajka 2 małe jogurty naturalne  1/2 opakowania drożdży 1 jabłko 1 banan wiórki kokosowe    1łyżka miodu  olej do smażenia

Jak zrobić wegetariańskie steki

Kochani robicie w domu steki do obiadu ? W tygodniu czy raczej z braku czasu tylko w weekendy? Zapiszcie koniecznie ten przepis na bezmięsne grillowane steki. Jak wyglądają  moje steki macie ochotę je zjeść ? Komu usmażyć takie :) ? Proszę oczywiście dajcie znać jak smakowały jeśli ktoś skorzysta z przepisu. SKŁADNIKI: Marchew – 1 duża sztuka (120 g) Fasola biała – 0,5 szklanki (90 g) Kasza jaglana – 0,75 woreczka (75 g) Oliwa z oliwek – 2 łyżki (15 g) Płatki owsiane – 1,5 łyżki (15 g) Słonecznik – 1,5 łyżeczki (7 g) Cebula – 0,75 sztuki (75 g) Pomidor – 1 duża sztuka (190 g) Czosnek – 2,5 ząbka (11 g) Imbir korzeń – (1 g) Papryka czerwona (w proszku) – 1 szczypta (1 g) Bazylia (świeże liście) – (1 g) Mały burak nadał czerwonego koloru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Marchew i buraka obierz i zetrzyj na tarce. 2. Fasolę zmiksuj z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem oraz imbirem. 3. Pastę fasolową wymieszaj z marchewką i dodaj przyprawy. 4. Ugotowaną na sypko kaszę, z

Zupa krem z soczewicy

Zupa krem z czerwonej soczewicy   Wartości odżywcze: Energia: 365 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 7 g Węglowodany: 49 g Składniki: Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Pomidor - 1 duża sztuka (210 g) Cebula - 0,75 sztuki (65 g) Marchew - 1 mała sztuka (75 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Papryka czerwona (w proszku) - 2 szczypty (1 g) Natka pietruszki - 1,5 łyżeczki (7 g) Sposób przygotowania: 1. Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Marchew umyj, obierz i pokrój na plasterki. 3. Cebulę umyj, obierz i pokrój w kostkę. 4. Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek. 5. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i czosnku. 6. Warzywa zalej wodą lub bulionem warzywnym i dodaj ugotowaną soczewicę. 7. Całość przypraw do smaku i zmiksuj. 8. Udekoruj natką pietruszki. Najnowsze wpisy na drugim Blogu Czy warto zażyw

Jaglanka czy owsianka fit przepisy

Co wybieracie najczęściej owsiankę czy jaglankę ? U mnie dla odmiany raz owsianka raz jaglanka. Dzisiaj przepis na Jaglanka z grejpfrutem, żurawiną i nasionami lnu Wartości odżywcze: Energia: 511 kcal Białko: 20 g Tłuszcz: 11 g Węglowodany: 84 g Składniki: Grejpfrut - 0,75 sztuki (160 g) Płatki jaglane - 6,5 łyżki (65 g) Żurawina suszona - 1 łyżka (11 g) Siemię lniane - 1 łyżka (11 g) Mleko 2% - 1,2 szklanki (275 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki jaglane zalej wrzątkiem tuż ponad ich poziom. 2. Odczekaj kilka minut, aż płatki napęcznieją. 3. W razie potrzeby dolej wrzątku. 4. Dodaj podgrzane mleko, pokrojony w cząstki grejpfrut, żurawinę oraz siemię lniane.   Śniadanie fit czyli 3 przepisy z mojej diety

Owsianka z owocami - Fit przepis

Owsianka z bananem, pomarańczą i orzechami nerkowca   przepis z mojej diety   Wartości odżywcze: Energia: 511 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 13 g Węglowodany: 80 g Składniki: Płatki owsiane - 6 łyżek (55 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (13 g) Banan - 1 średnia sztuka (150 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (180 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (110 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, banana i pomarańczę pokrojone w plastry. 4. Wierzch posyp posiekanymi orzechami nerkowca. Przeczytaj również  Naturalne spalacze tłuszczu w Twojej diecie Śniadanie fit czyli 3 przepisy z mojej diety    

Zupa z kalafiora fit

Dzisiaj kolejny przepis z mojej diety ulubiona zupa fit z kalafiora  Zupa krem z kalafiora i pietruszki z pestkami dyni i koperkiem   Wartości odżywcze: Energia: 365 kcal Białko: 16 g Tłuszcz: 10 g Węglowodany: 48 g Składniki: Ziemniaki - 3 małe sztuki (190 g) Mleko 2% - 0,6 szklanki (140 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (3 g) Kalafior - 0,25 sztuki (230 g) Pietruszka korzeń - 1 duża sztuka (90 g) Dynia pestki - 0,5 łyżki (3 g) Jogurt naturalny 2% - 1 łyżka (23 g) Cebula - 0,5 sztuki (55 g) Kurkuma - 3 szczypty (3 g) Tymianek - 3 szczypty (3 g) Czosnek - 1,5 ząbka (6 g) Chili - 2 szczypty (1 g) Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (4 g) Sposób przygotowania: 1. Czosnek obierz, a następnie pokrój w plastry. 2. Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na oliwie z oliwek razem z czosnkiem. 3. Ziemniaki oraz pietruszkę obierz i drobno pokrój. 4. Do cebuli i czosnku dodaj wywar warzywny oraz pokrojone ziemniaki, pietruszkę i różyczki kalafiora. 5. Całość go

Kasza jaglana fit przepis z mojej diety

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym   Przepis z mojej diety    Wartości odżywcze: Energia: 730 kcal Białko: 24 g Tłuszcz: 26 g Węglowodany: 89 g Składniki: Kasza jaglana - 1 woreczek (110 g) Ser typu feta - 1,5 porcji (40 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Orzechy włoskie (obrane) - 0,5 garści (13 g) Brokuły - 0,5 sztuki (220 g) Czosnek - 0,5 główki (13 g) Cytryna - 1 plaster (11 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (2 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut. 3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj. 4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, łyżkę wody, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatk

Kanapki na kolacje z tofu

  Kanapki z tofu, pomidorem i rukolą   Wartości odżywcze: Energia: 365 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 12 g Węglowodany: 45 g Składniki: Pomidor - 1 mała sztuka (65 g) Tofu - 2 porcje (100 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Czosnek - 1 ząbek (4 g) Oregano - 1 szczypta (1 g) Rukola - 0,25 garści (6 g) Chleb graham - 3 małe kromki (90 g) Sposób przygotowania: 1. Tofu i pomidora pokrój na plasterki, czosnek drobno posiekaj. 2. Czosnek wymieszaj dokładnie z oliwą z oliwek i oregano. 3. Pieczywo skrop przygotowanym sosem. Połóż plastry tofu, pomidora i rukolę.

Przepis na makaron z mojej diety

Makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą Wartości odżywcze: Energia: 730 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 98 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Pomidory suszone na słońcu - 1 garść (25 g) Ser typu feta - 1,25 porcji (40 g) Mieszanka warzyw "włoska" - 3,5 porcji (325 g) Czosnek - 2,5 ząbka (13 g) Bazylia (świeże liście) - 1,5 liścia (6 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. 3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii. Sprawdź też wpisy  Czy warto zażywać suplementy diety? Na co warto zwrócić uwagę wybierając buty do biegania? Naturalne s

Przepis na Fit Kanapki na kolacje - fit pomysły dla każdego

Kanapka z tofu, pomidorem i rukolą   Wartości odżywcze: Energia: 365 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 12 g Węglowodany: 45 g Składniki: Pomidor - 1 mała sztuka (65 g) Tofu - 2 porcje (100 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Czosnek - 1 ząbek (4 g) Oregano - 1 szczypta (1 g) Rukola - 0,25 garści (6 g) Chleb graham - 3 małe kromki (90 g) Sposób przygotowania: 1. Tofu i pomidora pokrój na plasterki, czosnek drobno posiekaj. 2. Czosnek wymieszaj dokładnie z oliwą z oliwek i oregano. 3. Pieczywo skrop przygotowanym sosem. Połóż plastry tofu, pomidora i rukolę. Kanapka z ogórkiem i pastą fasolowo-czosnkową   Wartości odżywcze: Energia: 365 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 8 g Węglowodany: 48 g Składniki: Chleb graham - 2 małe kromki (50 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (6 g) Fasola biała (nasiona suche) - 0,25 szklanki (50 g) Czosnek - 1 ząbek (3 g) Majeranek - 3 szczypty (2 g) Ogórek - 0,25 sztuki (35 g) Sposób przygotowania: 1. Blenduj fasolę, c

Omlet fit dwa pomysły

Omlet fit z pieczarkami i oliwkami   Wartości odżywcze: Energia: 511 kcal Białko: 28 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 32 g Składniki: Jaja - 3 duże (170 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Płatki owsiane - 3,5 łyżki (35 g) Pieczarki - 1,75 garści (100 g) Por - 0,75 sztuki (100 g) Oliwki zielone - 1 garść (25 g) Sposób przygotowania: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Oliwki pokrój i dodaj do masy jajecznej. 3. Podsmaż pora na oliwie z oliwek. 4. Po kilku minutach dodaj pieczarki i duś do miękkości. 5. Wylej na patelnię masę jajeczną. 6. Omlet smaż na oliwie z oliwek pod przykryciem. Wersja Omlet fit na słodko     Owsiany omlet z jabłkiem    Wartości odżywcze: Energia: 511 kcal Białko: 20 g Tłuszcz: 18 g Węglowodany: 62 g Składniki: Płatki owsiane - 2,5 łyżki (22 g) Mąka pełnoziarnista - 2,5 łyżki (25 g) Jaja - 2 duże (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (5 g) Jogurt natu

Przepisy dietetyczne trzy pomysły - obiad na szybko

Dzisiaj przepisy dietetyczne z mojej diety. Trzy pomysły na szybki obiad. Brakuje Wam często weny twórczej na smaczny obiad?   Trzy pomysły - obiad na szybko Kasza jęczmienna z ciecierzycą, papryką, oliwkami i natką pietruszki   Wartości odżywcze: Energia: 730 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 97 g Składniki: Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,25 szklanki (50 g) Kasza jęczmienna - 1 woreczek (100 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (10 g) Papryka żółta - 1 mała sztuka (85 g) Papryka czerwona - 0,5 dużej sztuki (85 g) Oliwki zielone - 1,25 garści (35 g) Natka pietruszki - 0,5 pęczka (8 g) Ocet - 1 łyżka (8 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Ciecierzycę namocz przez co najmniej 6 godzin, następnie ugotuj do miękkości. 2. Kaszę jęczmienną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 3. Paprykę umyj, oczyść i pokrój na kawałki, oliwki przekrój na połówki. 4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, oc