Przejdź do głównej zawartości

Posty

Jak zrobić karpatkę - szybki przepis

Składniki Ciasto parzone: 150 ml mleka 3,2% 100 g masła(oraz niewielka ilość do wysmarowania form) 130 g maki pszennej tortowej (oraz niewielka ilość do posypania form) szczypta soli 4 jajka Opcjonalnie: pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 600 ml śmietanki UHT 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 płaska łyżeczka żelatyny namoczona 80 ml zimnej wody 200 g borówek Dekoracja: borówki w tej dodatkowo truskawki cukier puder Przygotowanie: Mleko, masło i szczyptę soli zagotowujemy.Do gotującego się mleka dodajemy stopniowo mąkę, zmniejszamy ogień i bardzo energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy,nie zdejmując garnka z ognia (przez 45 sekund do 1,5 minuty ). Studzimy, przekładamy do miski miksera.Ciągle miksując, dodajemy pojedynczo wszystkie jajka i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części.2 formy smarujemy masłem i posypujemy mąką.Przekładamy ciasto i rozsmarowujemy je za

Ryż basmati z makrelą, suszonymi pomidorami, fetą i roszponką

  Ryż basmati z makrelą, suszonymi pomidorami, fetą i roszponką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 31,66 g Tłuszcz: 29,23 g Węglowodany: 83,42 g SKŁADNIKI: Ryż basmati - 0,75 woreczka (65 g) Pomidory suszone - 1,25 garści (50 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Makrela wędzona - 0,5 sztuki (60 g) Ser typu feta - 1,25 porcji (40 g) Mieszanka warzyw "włoska" - 1,5 porcji (140 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Roszponka - 1 garść (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. 3. Makrelę obierz ze skóry i ości, a następnie podziel na mniejsze kawałki. 4. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, kawałki makreli, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. zaglądaj po przepisy na instagram

Co jeść na diecie ? moje kanapki z łososiem, sałatą i rzodkiewką

  Kanapki z łososiem, sałatą i rzodkiewką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 313 kcal Białko: 20 g Tłuszcz: 8 g Węglowodany: 40 g SKŁADNIKI: Chleb graham - 3 małe kromki (85 g) Łosoś wędzony - 2,5 plastra (45 g) Len nasiona - 1,5 łyżeczki (6 g) Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżeczki (16 g) Rzodkiewka - 2 małe sztuki (23 g) Sałata maślana - 1,5 liścia (16 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pieczywo posmaruj jogurtem naturalnym. 2. Następnie połóż liść sałaty. 3. Na wierzchu umieść plaster łososia oraz pokrojoną rzodkiewkę. 4. Całość posyp siemieniem lnianym. Zapraszam po fit przepis na mój Instagram

Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami

Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami Składniki ⦁    jajka 8 szt ⦁    bulionetka warzywna Knorr 1 szt ⦁    Pieczarki 100 g ⦁    groszek zielony 100 g ⦁    ser żółty 100 g ⦁    szczypiorek 1 pęczek ⦁    jogurt naturalny 15 g ⦁    majonez 1 łyżka ⦁    sól 1 szczypta ⦁    pieprz 1 szczypta ⦁    woda 2 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój drobno. Ser pokrój w drobną kostkę. Szczypior również pokrój. Pieczarki pokrój w cienkie plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie. Bulionetkę warzywną Knorr rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody. Połącz z jogurtem, majonezem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem i podaj na stół. Zapraszam po fit przepis na mój Instagram

Jak zrobić risotto z suszonymi pomidorami

Risotto z suszonymi pomidorami Składniki: 80 g Suszonych Pomidorów z cebulą 2 ząbki czosnku, 5 łyżek oliwy z oliwek 2 garście mrożonych lub świeżych grzybów 1 szklanka ryżu  100 ml białego wina0,5 l bulionu grzybowego 1/4 szklanki świeżo startego parmezanu drobno posiekana świeża natka pietruszki Przygotowanie Przed przystąpieniem do gotowania należy przygotować pół litra bulionu grzybowego. Na rozgrzaną oliwę  wrzucić posiekany czosnek oraz wypłukany oraz dobrze odsączony ryż i całość mieszać przez 2-3 minuty, po czym dodać białe wino, pozostawiając całość do odparowania. Gdy konsystencja potrawy przestanie być płynna, należy dodać część bulionu oraz pokrojone grzyby, które powinny zakrywać warstwę ryżu. Po 10 minutach dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory i resztę bulionu i dusić jeszcze przez kilka minut tak, by uzyskać gęstą konsystencję. Na koniec wystarczy dopr

Przepisy Makaron pełnoziarnisty z łososiem i szpinakiem

Makaron pełnoziarnisty z łososiem i szpinakiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 607 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g) Filet z łososia - 1 porcja (95 g) Serek twarogowy ziarnisty - 4 łyżki (95 g) Olej rzepakowy - 1 łyżka (8 g) Cebula - 1 sztuka (95 g) Szpinak (świeży) - 1,5 garści (30 g) Czosnek - 2 ząbki (10 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (19 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na oleju rzepakowym. 2. Liście szpinaku dokładnie umyj. 3. Łososia pokrój i dodaj do cebuli razem ze szpinakiem. 4. Całość duś przez kilka minut. 5. Makaron ugotuj al dente. 6. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. 7. Zmiksuj serek wiejski i dodaj do całości, dokładnie wymieszaj oraz dodaj posiekaną natkę pietruszki. Zapraszam po fit przepis na mój Instagram

Kurczak z ryżem basmati, mozzarellą i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułami i marchwią

Kurczak z ryżem basmati, mozzarellą i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułami i marchwią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 827,59 kcal Białko: 50,17 g Tłuszcz: 27,56 g Węglowodany: 78,50 g SKŁADNIKI: Ryż basmati - 1 woreczek (85 g) Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (130 g) Ser mozzarella - 1,75 porcji (50 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (16 g) Mieszanka warzywna z kalafiorem. brokułami i marchwią - 2 porcje (190 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw przyprawami, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. 2. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. 3. Mozzarellę pokrój w kostkę, a następnie dodaj do warzyw pod koniec duszenia. 4. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 5. Całość podawaj razem z ryżem. Zapraszam po fit przepis na mój Instagram

Naleśniki wytrawne z kurczakiem, cebulą i szpinakiem

Naleśniki wytrawne z kurczakiem, cebulą i szpinakiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 364 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 15 g Węglowodany: 36 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g) Jaja - (13 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Woda mineralna - 0,25 szklanki (70 g) Filet z piersi kurczaka - 0,25 porcji (35 g) Szpinak (świeży) - 1,5 garści (25 g) Cebula - 0,25 sztuki (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. 2. Mięso dokładnie umyj, pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni z pozostałą ilością oliwy z oliwek i cebulą. 3. Li

Gulasz z kurczaka z pieczarkami i kaszą jaglaną

Gulasz z kurczaka z pieczarkami i kaszą jaglaną WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 607 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 64 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 0,75 woreczka (80 g) Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Pieczarki - 2,75 garści (160 g) Cebula - 0,75 sztuki (65 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (22 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Mięso z kurczaka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. 3. Kurczaka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody. 4. Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do kurczaka. 5. Pieczarki umyj, obierz, drobno pokrój i dodaj do gulaszu. 6. Całość duś na małym ogniu aż do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem. 7. Podawaj z ugotowaną kaszą jaglaną oraz posiekaną natką pietru

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 714,29 kcal Białko: 28,67 g Tłuszcz: 33,12 g Węglowodany: 74,97 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 1 woreczek (95 g) Ser typu feta - 2,75 porcji (80 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (10 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (21 g) Brokuły - 0,25 sztuki (100 g) Czosnek - 0,5 główki (14 g) Cytryna - 0,75 plastra (8 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut. 3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj. 4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.

Risotto z kurczakiem, fasolą i cebulą

Risotto z kurczakiem, fasolą i cebulą WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 714,29 kcal Białko: 42,27 g Tłuszcz: 22,31 g Węglowodany: 71,18 g SKŁADNIKI: Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (140 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Ryż brązowy - 0,75 woreczka (80 g) Fasola biała - 0,5 szklanki (70 g) Natka pietruszki - 1,25 pęczka (24 g) Cebula - 0,25 sztuki (35 g) Bazylia (świeże liście) - 1,25 garści (24 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 3. Warzywa pokrój w kostkę, fasolę przepłucz i dodaj do kurczaka. 4. Dodaj ulubione przyprawy. 5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 6. Dodaj świeże liście bazylii. 7. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.

Fit koktajl owocowy - z melonem i bananem

Czekoladowy koktajl z melonem i bananem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 357,14 kcal Białko: 13,54 g Tłuszcz: 8,85 g Węglowodany: 55,56 g SKŁADNIKI: Mleko 2% - 1 szklanka (240 g) Banan - 2 małe sztuki (200 g) Kakao naturalne 16% - 1,5 łyżki (13 g) Melon - 1 plaster (220 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Owoce umyj i obierz. 2. Połącz melona i banana. 3. Dodaj mleko i kakao. 4. Miksuj dokładnie aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 5 Fit koktajl jest gotowy - Smacznego Pamiętajcie większość przepisów na tym Blogu pochodzi z mojej diety. Kalorie są dopasowane do mojej aktywności.   Może Cię zainteresują wpisy : Pomysł na fit śniadanie – tosty z batatów Jak zrobić omleta fit ? 3 przepisy   Czy smalec może być fit?

Hit - Kasza jaglana dieta - przepis

Kasza jaglana z pomidorami, papryką, awokado i oliwkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 428,57 kcal Białko: 10,07 g Tłuszcz: 19,78 g Węglowodany: 52,51 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 0,5 woreczka (60 g) Awokado - 0,5 sztuki (65 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Oliwki zielone - 1 garść (25 g) Papryka czerwona - 1 mała sztuka (100 g) Pomidor - 1 mała sztuka (80 g) Cytryna - 0,5 plastra (5 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) Musztarda - 0,5 łyżeczki (6 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 2. Wszystkie warzywa umyj i pokrój w kostkę. 3. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 4. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Pamiętajcie większość przepisów na tym Blogu pochodzi z mojej diety. Kalorie są dopasowane do mojej aktywności.      

Pieprz kajeński a odchudzanie

Właściwości lecznicze pieprzu kajeńskiego są cenione szczególnie w Ameryce oraz w Chinach. Ludzie od stuleci stosowali go do leczenia przeziębienia. Pieprz ma dodatkowo właściwości łagodzące, a także przeciwgrzybiczne, jest zalecany także na migreny. Poza tym jest dobry na odchudzanie. Wiele osób spożywa pieprz kajeński ze względu na to, że ma olbrzymi wpływ na cały układ pokarmowy, co więcej wspomaga proces mataboliczny . Jeżeli nie wiecie co zrobić, żeby schudnąć, a nie chcecie stosować sztucznych suplementów, pieprz kajeński będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Stosowany w odpowiednich ilościach skutecznie ogranicza uczucie głodu, poza tym likwiduje wzdęcia, które w czasie diet są bardzo częstą zmorą. Działanie przeciwbólowe  Pieprz kajeński posiada substancję chemiczną o nazwie kapsaicyna , która działa przeciwbólowo i przeciwzapalne. Wiele osób zaleca stosować go w małych ilościach na uciążliwe bóle głowy i migreny. Poza tym łagodzi stany zapalne w obrębie stawó

Kanapki z serem tofu - smaczny fit przepis

Kanapka z tofu, suszonymi pomidorami, oliwkami i bazylią WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 28 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 62 g SKŁADNIKI: Tofu - 2,25 porcji (110 g) Pomidory suszone - 1 garść (30 g) Oliwki zielone - 1 garść (30 g) Bazylia (świeże liście) - 0,25 garści (4 g) Chleb graham - 3 średnie kromki (100 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Tofu i oliwki pokrój na plasterki. 2. Na pieczywie połóż plastry tofu, suszone pomidory i oliwki. 3. Na kanapce ułóż liście bazylii.

Faszerowana papryka przepisy fit

Faszerowana papryka z ryżem, pieczarkami, pomidorami i natką pietruszki WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 26 g Tłuszcz: 30 g Węglowodany: 130 g SKŁADNIKI: Ryż brązowy - 1 woreczek (110 g) Papryka żółta - 3,5 dużej sztuki (500 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (24 g) Pieczarki - 4,75 garści (275 g) Cebula - 1,25 sztuki (130 g) Pomidor - 1 duża sztuka (210 g) Czosnek - 0,5 główki (23 g) Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g) Kurkuma - 2 szczypty (1 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. Paprykę umyj, odetnij górną część i usuń gniazda nasienne, a następnie sparz wrzątkiem. 3. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 4. Cebulę i pieczarki drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 5. Pomidor umyj, sparz wrzątkiem i drobno pokrój. 6. W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą ugotowaną kaszę, pieczarki, pokrojone pomidory, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurkumę i zioła prowan

Przepis na owsiankę - kalorie

Owsianka z bananem, pomarańczą i orzechami nerkowca WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 20 g Tłuszcz: 20 g Węglowodany: 89 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 6 łyżek (60 g) Orzechy nerkowca - 0,75 garści (25 g) Banan - 1 duża sztuka (150 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (180 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (130 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, banana i pomarańczę pokrojone w plastry. 4. Wierzch posyp posiekanymi orzechami nerkowca.

Fit naleśniki na śniadanie - smaczne i zdrowe

Naleśniki kawowe z pomarańczą i cynamonem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 14 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,75 szklanki (90 g) Jaja - 1 małe (22 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka (5 g) u mnie z Mk Cafe Woda mineralna - 0,6 szklanki (110 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (95 g) Cynamon - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kawę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj i sparz wrzątkiem pomarańczę, obierz ją ze skórki i pokrój w plasterki. 2. Na przygotowane naleśniki wyłóż pomarańczę i posyp ją cynamonem. Całość złóż w ćwiartki

Hit Naleśniki z soczewicą przepis z diety

Naleśniki z soczewicą, pieczarkami i cebulką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 16 g Węglowodany: 70 g SKŁADNIKI: Cebula - 0,25 sztuki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Pieczarki - 1 garść (55 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g) Woda mineralna - 0,4 szklanki (70 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Pieczarki umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Następnie duś je wraz z cebulką na patelni z odrobiną oliwy, aż pieczarki będą miękkie. 3

Kasza gryczana z warzywami i tofu - smaczny przepis

Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 47 g Tłuszcz: 32 g Węglowodany: 89 g SKŁADNIKI: Kasza gryczana - 0,75 woreczka (75 g) Tofu - 3,75 porcji (180 g) Mieszanka warzyw "meksykańska" - 4 porcje (375 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (3 g) Sezam - 1 łyżka (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem. 4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem. Suplementy spersonalizowane dla Ciebie - ankieta lub wyniki badać Sprawdź indywidualną rekomendację suplementacji dla Ciebie. Składniki i ich ilość dopasowane do potrzeb Twojego organizmu i stylu życia. To będzie Twoja unikatowa miesza

Omlet wytrawny bez mąki Hit z mojej diety

Wytrawny omlet z pomidorkami i szczypiorkiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 34 g Tłuszcz: 33 g Węglowodany: 44 g SKŁADNIKI: Jaja - 5 małych (220 g) Płatki owsiane - 6 łyżek (60 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) Pomidorki koktajlowe - 8,5 sztuki (170 g) Szczypiorek - 0,75 pęczka (22 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pomidorki pokrój na połówki, a szczypiorek drobno posiekaj. 3. Dodaj pomidorki i szczypiorek do masy jajecznej. 4. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. 5. Wylej masę na patelnię i smaż omlet pod przykryciem. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy.  Hity - najlepsze wpisy z drugiego Bloga 5 rad gdzie kupić suplementy diety i nie dać się oszukać

Fit sałatka z kaszą jaglaną - szybka i prosta

Sałatka z kaszą jaglaną, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorem i natką pietruszki WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 114 g SKŁADNIKI: Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Kukurydza - 0,5 szklanki (70 g) Czerwona fasola - 0,5 szklanki (75 g) Pomidorki koktajlowe - 7,25 sztuki (140 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Natka pietruszki - 0,75 pęczka (15 g) Zioła prowansalskie - 5 szczypt (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. 2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. 3. Kaszę jaglaną, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj. 4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz. 5. Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy.  Hity z drugiego Bloga ! Pomysł na

Sałatka z makaronem - szybki przepis

Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, czerwoną fasolą, oliwkami, kukurydzą i pestkami dyni WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 115 g SKŁADNIKI: Czerwona fasola - 0,5 szklanki (70 g) Oliwki zielone - 1,25 garści (35 g) Kukurydza - 0,25 szklanki (45 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (75 g) Rukola - 1,25 garści (22 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Cytryna - 0,75 plastra (8 g) Dynia pestki - 1 łyżka (8 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron i czerwoną fasolę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Kukurydzę i oliwki odsącz z zalewy, przepłucz pod bieżącą wodą. 3. W miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sól i pieprz. 4. Wymieszaj ze sobą czerwoną fasolę, makaron, kukurydzę, oliwki oraz rukolę. 5. Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp pestkami dyni. Jak zrobić omleta fit ? 3 przepisy

Tofu z makaronem przepis - fit obiad

Tofu z makaronem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 34 g Węglowodany: 65 g SKŁADNIKI: Tofu - 2,75 porcji (130 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (9 g) Natka pietruszki - 2 łyżki (22 g) Dynia pestki - 1 łyżka (10 g) Ser parmezan - 0,25 porcji (11 g) Orzechy włoskie - 0,25 garści (10 g) Pomidorki koktajlowe - 4,25 sztuki (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rogrzanej patelnii do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy. Śniadanie fit 3 przepisy z mojej diety

Tofucznica przepis z boćwiną - z mojej metamorfozy

Tofucznica z kaszą, burakiem, cebulą i boćwiną WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 30 g Tłuszcz: 30 g Węglowodany: 75 g SKŁADNIKI: Tofu - 3,25 porcji (160 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Kasza jęczmienna - 0,75 woreczka (85 g) Burak - 1 średnia sztuka (120 g) Natka pietruszki - 1,25 pęczka (25 g) Cebula - 0,5 sztuki (35 g) Boćwina - 0,75 sztuki (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Opcjonalnie dodaj sos sojowy. 3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do tofu. 4. Dodaj ulubione przyprawy. 5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 6. Dodaj świeżą botwinę. 7. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką. Przepis pochodzi ze spersonalizowanej diety.

Omlet z płatkami owsianymi i żurawiną - fit wersja

Kokosowy omlet z kiwi i żurawiną WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 74 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 4,5 łyżki (40 g) Jaja - 2 duże (110 g) Kiwi - 3 sztuki (230 g) Żurawina suszona - 2 łyżki (24 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g) Wiórki kokosowe - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 0,25 szklanki (55 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane razem z wiórkami kokosowymi zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi oraz jogurtem naturalnym. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Ciasto smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek pod przykryciem. 6. Omlet podawaj z pokrojonym w plastry kiwi i suszoną żurawiną.

Jak zrobić sałatkę z kurczakiem i serem feta ?

  Ekspresowa sałatka z kurczakiem składniki: papryka 3 kolory  ogórek z wydrążonym środkiem zielona pietruszka  pierś z kurczaka  ser feta  sos  można dodać również pomidorki koktajlowe  Pierś pokrojoną w kostkę smażymy w ulubionych przyprawach Warzywa wraz z serem feta również kroimy w drobną kosteczkę  Wszystko polewamy sosem własnej roboty cytrynowo miodowo musztardowo bazyliowym :) Przepis na sos : 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, 5 listków bazylii, zielona pietruszka- kilka listków, sok z cytryny około 3-5 łyżeczki, pieprz, sól, sypana bazylia, pieprz ziołowy Całość zmiksować blenderem, dominujący smak - cytryna i miód z nutą musztardy musicie poeksperymentować szukając swoich nut smakowych. Powstały sos przelewamy przez sitko aby pozbyć się nie posiekanej do końca bazylii i pietruszki. jeśli sosu jest za mało do sałatki zwiększamy proporcję Smacznego