Przejdź do głównej zawartości

Posty

Fit omleto naleśniki z owocami

Lubicie sosy czekoladowe ? Dzisiaj po treningu zrobiłem naleśnika razowego, ale na grubym cieście z owocami brzoskwinia i jabłko a sos powstał z Fit odżywki czekoladowej i jogurtu naturalnego pycha... i powiem, tak nie jest, słodki więc przypadł mi do gustu. Polecam wypróbować, jeśli marzycie o fit sixpack itd. warto spróbować. Przygotowanie SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Jaja - 2 szt Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (80 g) Gruszka / Jabłko/Brzoskwinia - u mnie jabłko i brzoskwinia Jogurt naturalny Odżywka czekoladowa Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę, jaja  wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej grubszą warstwę ciasta  niż przy smażeniu naleśników, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni

Makaron z ciecierzycą i brokułami - smaczny przepis

Makaron pełnoziarnisty z ciecierzycą, sosem orzechowym i brokułem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 38 g Tłuszcz: 31 g Węglowodany: 117 g SKŁADNIKI: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g) Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,25 szklanki (50 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g) Brokuły - 0,25 sztuki (120 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Cytryna - (17 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (10 g) Chili - 1 szczypta (1 g) Imbir korzeń - (1 g) Natka pietruszki - 1 łyżka (12 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron i ciecierzycę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie al dente. 3. W miseczce wymieszaj masło orzechowe, połowę ilości oliwy z oliwek, sok z cytryny i pieprz. 4. Posiekany czosnek, chili i imbir przesmaż na pozostałej ilości oliwy z oliwek. Pilnuj, aby czosnek się nie przypalił. Dodaj brokuły i ciecierzycę, podgrzewaj 2-4 minut. Dorzuć makaron, sos orzechowy i dokładnie wymieszaj. 5. Całość posy

Fit omlet na słodko z suszonymi śliwkami

Owsiany omlet z suszonymi śliwkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 66 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Suszone śliwki - 0,25 garści (25 g) u mnie jagody z ogrodu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Śliwki drobno posiekaj. 4. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią, śliwki i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 5. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 6. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 7. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 8. Omlet podawaj posmarowany miodem. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy.

Przepis na pyszne kotlety z brokuła i tofu

Kotleciki z tofu i brokuła z ryżem parboiled i sałatką z papryki WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 34 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 133 g SKŁADNIKI: Ryż parboiled - 1,25 woreczka (120 g) Tofu - 2,25 porcji (110 g) Płatki owsiane - 3,5 łyżki (35 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Papryka czerwona - 0,5 dużej sztuki (90 g) Brokuły - 0,25 sztuki (140 g) Czosnek - 2 ząbki (9 g) Natka pietruszki - 1,5 łyżki (17 g) Sałata maślana - 3 liście (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Brokuła umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie do miękkości. 3. Tofu zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 4. Płatki owsiane zalej wrzątkiem, poczekaj aż zmiękną. 5. W miseczce rozgnieć widelcem brokuła i tofu, zmieszaj z płatkami owsianymi, rozgniecionym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. 6. Z powstałej masy formuj kotleciki, piecz w temp. 200 stopni przez około 20 minut. 7. Sałatę opłucz, porwij w palcach, paprykę umyj, pok

Owsianka z bananem po treningu - fit przepisy

Owsianka z bananem, cynamonem i orzechami laskowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 91 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 8 łyżek (80 g) Banan - 3 małe sztuki (250 g) Orzechy laskowe - 1 garść (30 g) Cynamon - 2 szczypty (1 g) Mleko 2% - 0,4 szklanki (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj podgrzane mleko, pokrojonego w plasterki banana i cynamon. 4. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi.

Fit sałatka z kuskusem i mozarellą

Sałatka z kuskusem, mozzarellą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 59 g SKŁADNIKI: Kasza kuskus - 0,75 woreczka (70 g) Ser mozzarella - 2,25 porcji (65 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g) Szpinak (świeży) - 2,5 garści (50 g) Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk (120 g) Czosnek - 1,5 ząbka (6 g) Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (2 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kuskus zalej wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Dodaj do niego wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. 3. Pomidory przekrój na połówki, mozzarellę pokrój w kostkę. 4. Do przygotowanego kuskusu dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz pomidory. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.

Kotleciki z tofu i brokuła - fit przepis

Kotleciki z tofu i brokuła z ryżem parboiled i sałatką z papryki WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 34 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 133 g SKŁADNIKI: Ryż parboiled - 1,25 woreczka (120 g) Tofu - 2,25 porcji (110 g) Płatki owsiane - 3,5 łyżki (35 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Papryka czerwona - 0,5 dużej sztuki (90 g) Brokuły - 0,25 sztuki (140 g) Czosnek - 2 ząbki (9 g) Natka pietruszki - 1,5 łyżki (17 g) Sałata maślana - 3 liście (25 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Brokuła umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie do miękkości. 3. Tofu zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 4. Płatki owsiane zalej wrzątkiem, poczekaj aż zmiękną. 5. W miseczce rozgnieć widelcem brokuła i tofu, zmieszaj z płatkami owsianymi, rozgniecionym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. 6. Z powstałej masy formuj kotleciki, piecz w temp. 200 stopni przez około 20 minut. 7. Sałatę opłucz, porwij w palcach, paprykę umyj, pokró

Makaron z suszonymi pomidorami fit przepis

Makaron pełnoziarnisty z tofu, suszonymi pomidorami, czerwoną papryką i orzechami włoskimi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 871 kcal Białko: 43 g Tłuszcz: 30 g Węglowodany: 112 g SKŁADNIKI: Tofu - 2,75 porcji (130 g) Pomidory suszone - 2 garści (60 g) Papryka czerwona - 1 mała sztuka (120 g) Cebula - 1 sztuka (100 g) Tymianek - 1 szczypta (1 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (90 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (14 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie, dorzuć czerwoną paprykę, smaż przez 3-5 minut. 3. Tofu i pomidory suszone pokrój w małą kostkę. 4. Na patelnię dorzuć tofu i suszone pomidory, dopraw pieprzem i oregano. 5. Duś wszystko bez przykrycia do 5 minut. 6. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 7. Posyp orzechami włoskimi. Śniadanie fit 3 przepisy z mojej diety  

Pasta na kanapki fit - szybki przepis z diety

Kanapki z ziołową pastą twarożkową, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 34 g Tłuszcz: 7 g Węglowodany: 80 g SKŁADNIKI: Chleb graham - 3 duże kromki (120 g) Orzechy włoskie - 0,25 garści (9 g) Pomidory suszone - 1,5 garści (45 g) Ser twarogowy chudy - 2,25 plastra (70 g) Koper ogrodowy - 0,75 pęczka (13 g) Jogurt naturalny 2% - 1 łyżka (23 g) Cebula - 0,25 sztuki (16 g) Sałata maślana - 2,5 liścia (24 g) Zioła prowansalskie - 6 szczypt (5 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie pasty twarożkowej: 1. Cebulę oraz pokrój w drobną kostkę. 2. Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, posiekane orzechy włoskie, koperek, suszone pomidory, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Przygotowanie kanapek: 1. Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj przygotowaną pastą. 2. Całość udekoruj odrobiną posiekanego koperku.    

Fit omlet z owocami - gruszkowa rozkosz

Owsiany omlet z gruszką WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 29 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 67 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (7 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z pokrojoną w plasterki gruszką. Fit omlet z Waszymi ulubionymi owocami to bardzo dobry pomysł na śniadanie. Śniadanie fit 3 przepisy z mojej diety

Zielony jęczmień - hit na odchudzanie

Młody zielony jęczmień to coraz bardziej popularny produkt, który wykorzystywany jest do wspierania diety odchudzającej. Zielony młody jęczmień zawiera zwiększoną ilość witamin, jak również soli mineralnych, a także dużo błonnika i aminokwasów. To właśnie duża zawartość błonnika decyduje o tym, że jest polecany w trakcie diety. Można go zażywać pod postacią proszku, który otrzymuje się z młodej trawy jęczmienia. Taka roślina jest bogata w kwas foliowy, witaminę C, E, K, witaminę B, beta-karoten, a także minerały w postaci magnezu, żelaza, manganu, wapnia, cynku, krzemu, sodu, boru, fosforu, chromu oraz potasu. Zielony jęczmień najlepiej jest stosować pod postacią tabletek , pastylek albo proszku rozpuszczonego w wodzie. Sproszkowany jęczmień otrzymuje się z soku z młodej trawy jęczmiennej, można ją dodatkowo wysuszyć, tak by powstał proszek, który się pije. Zarówno w przypadku pierwszej, jak i drugiej metody większość tak ważnych składników mineralnych zachowuje s

Fit pasta z kukurydzy - przepis z diety

Kanapka z pomidorem i pastą kukurydzianą WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 15 g Tłuszcz: 18 g Węglowodany: 76 g SKŁADNIKI: Chleb graham - 3 duże kromki (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Kukurydza - 0,75 szklanki (110 g) Curry - 6 szczypt (5 g) Oregano - 6 szczypt (5 g) Pomidor - 1 mała sztuka (70 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Blenduj kukurydzę, curry, oregano i oliwę. 2. Rozsmaruj pastę na chlebie i dodaj pomidor. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy.

Wegańskie naleśniki z tofu - smaczny przepis

Naleśniki z tofu, bazylią i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 26 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 44 g SKŁADNIKI: Bazylia (świeże liście) - 1,5 liścia (7 g) Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Tofu - 2,75 porcji (130 g) Pomidorki koktajlowe - 4 sztuki (75 g) Woda mineralna - 0,4 szklanki (70 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Pomidorki umyj i pokrój w kostkę. Podduś je na pozostałej ilości oliwy. 2. Liście bazylii dokładnie umyj. 3. Tofu pokrój na kawałki i razem z bazylią dodaj do pomidorków. Całość duś przez

Makaron z pesto pietruszkowym - smaczny przepis

Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowym, tofu i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 36 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Tofu - 3 porcje (150 g) Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Słonecznik - 1,5 łyżki (14 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj, pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno pokrój. 3. Zblenduj natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. 4. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 5. Wymieszaj makaron z pesto pietruszkowym. Dodaj tofu i pomidorki koktajlowe.

Przepis na buraczki na obiad - fit obiad

Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i buraczkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 22 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 102 g SKŁADNIKI: Ziemniaki - 4 duże sztuki (425 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Burak - 3 duże sztuki (425 g) Pieczarki - 4,5 garści (275 g) Cebula - 1 sztuka (100 g) Koper ogrodowy - 1,5 łyżki (12 g) Cytryna - 1 plaster (10 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem. 2. Buraki ugotuj. 3. Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj. 4. Całość duś na małym ogniu na oliwie z oliwek do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem. 5. Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz. 6. Podawaj z ziemniakami i buraczkami. Zapraszam po fit inspiracje kulinarne na mój Instagram

Owsianka fit - przepis z pomarańczą, cynamonem i orzechami włoskimi

Owsianka z pomarańczą, cynamonem i orzechami włoskimi   WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 81 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 9 łyżek (90 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (130 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (190 g) Orzechy włoskie - 1,25 garści (35 g) Cynamon - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, pokrojoną na cząstki pomarańczę oraz cynamon. 4. Owsiankę posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Przepisy pochodzą z diety , którą stosowałem podczas metamorfozy. Owsianka fit była częstym posiłkiem na dobry początek dnia.

Wytrawny omlet przepis fit

Jak zrobić wytrawny omlet z papryką Wytrawny omlet z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 610 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 54 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane – 7 łyżek (65 g) Jaja – 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek – 1 łyżka (8 g) Papryka czerwona – 1,5 dużej sztuki (250 g) Pieczarki – 1,75 garści (100 g) Szczypiorek – 0,5 pęczka (16 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi. 4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. 5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki. 6. Smaż do uzyskania złocistego koloru. Interesuje Cie odchudzanie ? Mam dla Ciebie specjalny prezent. Sam pozbyłem się 37 kg nadwagi i postanowiłem motywować innych do działania. 37,662 Internautów Już Wie Jak Skuteczni

Fit przepisy - zielona kawa na odchudzanie

Zielona kawa jest znana i ceniona od już wieków. Działanie zielonej kawy ma bardzo pozytywny wpływ na nasz organizm. Jej napar nie tylko pomaga zachować zdrowie, ale uważany jest także za efektywny środek wspierający proces odchudzania się. Właściwości zielonej kawy są nieocenione – zawiera dużo naturalnych antyoksydantów, badania potwierdziły, że umożliwia skuteczne odchudzanie. W związku z tym jest zalecana każdemu kto mimo diety oraz aktywności fizycznej z różnych przyczyn nie mogą pozbyć się zbędnych kilogramów. Oczywiście odchudzanie nie jest procesem szybkim i prostym, trzeba włożyć w niego wiele wysiłku i samodyscypliny. To nie jedynie motywacja do wysiłku fizycznego, ale przede wszystkim dieta. Cenne składniki  Jednym z najcenniejszych składników znajdujących się w zielonej kawie jest kwas chlorogenowy, który zalicza się do  antyoksydantów występujących w tkankach roślinnych. Ma on właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe, zapobiega również rozwojowi bakteri

Przepis na makaron z kurczakiem

Makaron z kurczakiem, bazylią i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 607 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 51 g SKŁADNIKI: Filet z piersi kurczaka - 1 porcja (100 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (17 g) Dynia pestki - 1 łyżka (8 g) Ser parmezan - 0,25 porcji (8 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (8 g) Pomidorki koktajlowe - 3,5 sztuki (65 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Fit omlet z cukinią i pieczarkami

Wytrawny omlet z cukinią i pieczarkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 425 kcal Białko: 23 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 22 g SKŁADNIKI: Jaja - 3 średnie (150 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Cukinia - 1 mała sztuka (120 g) Pieczarki - 1 garść (60 g) Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pokrój w kostkę cukinię i pieczarki. 3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż warzywa. 4. Wylej na patelnię masę jajeczną. 5. Omlet smaż na oliwie z oliwek pod przykryciem.

Przepis na omlet na słodko na diecie

"Malinowo śliwkowe Szaleństwo Rozkoszy"  WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 530 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 60 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (30 g) Jaja - 3 małe Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżki (40 g) Miód pszczeli - 0,5 łyżeczki (6 g) Maliny - ok (110g) kilka śliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany miodem z malinami i śliwkami kilka z nich dałem do środka. Zapisz koniecznie ten przepis Przepis pochodzi z moje Diety dzięki której wygrałem metamorfozę - zobacz tutaj

Jak zrobić kotlety marchewkowe do burgerów

Przepis na Kotlety marchewkowe z białą fasolą, których użyłem do zrobienia pysznych burgerów WARTOŚCI ODŻYWCZE: . Energia: 871 kcal Białko: 35 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 122 g . SKŁADNIKI: . Marchew – 1 duża sztuka (120 g) Fasola biała – 0,5 szklanki (90 g) Kasza jaglana – 0,75 woreczka (75 g) Oliwa z oliwek – 2 łyżki (15 g) Płatki owsiane – 1,5 łyżki (15 g) Słonecznik – 1,5 łyżeczki (7 g) Cebula – 0,75 sztuki (75 g) Pomidor – 1 duża sztuka (190 g) Czosnek – 2,5 ząbka (11 g) Imbir korzeń – (1 g) Papryka czerwona (w proszku) – 1 szczypta (1 g) Bazylia (świeże liście) – (1 g) . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: . 1. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. 2. Fasolę zmiksuj z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem oraz imbirem. 3. Pastę fasolową wymieszaj z marchewką i dodaj przyprawy. 4. Ugotowaną na sypko kaszę, zmielone płatki owsiane oraz słonecznik dokładnie wymieszaj. 5. Piekarnik nagrzej do 220°C. Kotlety formuj zwilżonymi dłońmi i układaj na blasze wyłożonej pa

Jak zrobić pyszny obiad z Tofu

Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem Wartości odżywcze: Energia: 697 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 72 g Składniki: Kasza gryczana – 0,75 woreczka (60 g) – u mnie kasza jaglana Tofu – 2,75 porcji (140 g) Mieszanka warzyw „meksykańska” – 3,25 porcji (300 g) Oliwa z oliwek – 0,5 łyżki (3 g) Sezam – 1 łyżka (7 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem. 4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem.

Jak zrobić Fit Brownie bez pieczenia

Brownie bez pieczenia Składniki (na 12 porcji) – 1,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 40 suszonych śliwek kalifornijskich – aromat rumowy – erytrol ja użyłem miodu do smaku Polewa: – 50g gorzkiej czekolady Przyrządzanie 1. Zalej śliwki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 2. Odlej wodę ze śliwek i zmiksuj je blenderem. 3. Zacznij dodawać do nich mąkę i kakao i mieszaj. Dodaj też aromat rumowy. 4. Dosłodź do smaku erytrolem. 5. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolewaj po łyżce wody. Masa powinna się dobrze lepić. 6. Wyłóż masą naczynie (na przykład małą keksówkę lub plastikowy pojemnik do żywności),w którym uprzednio umieścisz papier do pieczenia. 7. Czekoladę rozpuść w garnuszku i polej nią wierzch ciasta. 8. Całość włóż do zamrażalnika na godzinę. P.S Mąka domowej roboty-nie masz mąki owsianej? Wystarczy, że zmiksujesz w blenderze płatki owsiane.