Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie tutaj Wartości odżywcze: Energia: 871 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 38 g Węglowodany: 92 g Składniki: Tofu - 2,5 porcji (120 g) Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (24 g) Płatki owsiane - 4 łyżki (40 g) Pomidory suszone - 0,5 garści (11 g) Kasza gryczana - 0,75 woreczka (65 g) Cebula - 0,75 sztuki (80 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Seler korzeniowy - 0,25 sztuki (95 g) Jabłko - (45 g) Cytryna - 0,5 plastra (4 g) Rodzynki - 0,5 łyżeczki (4 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Tofu rozgnieć widelcem, cebulę posiekaj, pomidory suszone drobno pokrój, płatki owsiane zmiel. 3. W misce dokładnie wymieszaj tofu, cebulę i suszone pomidory. 4. Do masy dodaj zmielone płatki owsiane i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj dłońmi. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Klopsiki formuj zwilżonymi dłońmi. 6. Smaż na roz
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.