Jak zrobić frittate - przepis z diety - Afgańska frittata Składniki: Jaja kurze całe - 3 sztuki (150g) Cebula - 1/5 sztuki (20g) Oliwa z oliwek - 1 i 1/2 łyżki (15ml) Papryka jalapeno - 1 łyżka (15g) Liście kolendry, suszone - 1 łyżeczka (3g) Kurkuma, mielona - 1 łyżeczka (4g) Pieprz czarny - 2 szczypty (2g) Sól Himalajska Sante 350g - 3/4 łyżeczki (4g) Szpinak - 6 garści (150g) Kolendra liście, świeże - 5 garści (5g) Sposób przygotowania: Jajka rozbić i dokładnie wymieszać. Kolendrę, dymkę oraz szpinak dodać do jajek wraz z papryczką i kurkumą. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wysmarować oliwą naczynie, którym będziemy smażyć i piec frittatę. Rozgrzać, wylać masę i smażyć na średnim ogniu przez 6 - 8 minut. Następnie wstawić do piekarnika włączonego na opcję grill i piec, aż góra się całkowicie zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Przepis pochodzi z diety redukcyjnej dostępnej tutaj <<
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.