Naleśniki pszenne z twarożkiem, masłem orzechowym i bananem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 321 kcal Białko: 17 g Tłuszcz: 11 g Węglowodany: 37 g SKŁADNIKI: Mąka pszenna - 2 łyżki (30 g) Mleko 2% - 0,3 szklanki (65 g) Olej rzepakowy - 0,5 łyżeczki (1 g) Ser twarogowy półtłusty - 2,5 plastra (65 g) Jogurt naturalny 2% - 1 łyżka (25 g) Banan - (40 g) Masło orzechowe - 0,5 łyżeczki (7 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Mleko i mąkę wymieszaj na gładką masę. Umaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem. 2. Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem i masłem orzechowym. 3. Banana pokrój w kostkę. 4. Na naleśnik wyłóż twarożek i owoce, zwiń
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.