Risotto z suszonymi pomidorami Składniki: 80 g Suszonych Pomidorów z cebulą 2 ząbki czosnku, 5 łyżek oliwy z oliwek 2 garście mrożonych lub świeżych grzybów 1 szklanka ryżu 100 ml białego wina0,5 l bulionu grzybowego 1/4 szklanki świeżo startego parmezanu drobno posiekana świeża natka pietruszki Przygotowanie Przed przystąpieniem do gotowania należy przygotować pół litra bulionu grzybowego. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek oraz wypłukany oraz dobrze odsączony ryż i całość mieszać przez 2-3 minuty, po czym dodać białe wino, pozostawiając całość do odparowania. Gdy konsystencja potrawy przestanie być płynna, należy dodać część bulionu oraz pokrojone grzyby, które powinny zakrywać warstwę ryżu. Po 10 minutach dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory i resztę bulionu i dusić jeszcze przez kilka minut tak, by uzyskać gęstą konsystencję. Na koniec wystarczy dopr
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.