Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami Składniki ⦁ jajka 8 szt ⦁ bulionetka warzywna Knorr 1 szt ⦁ Pieczarki 100 g ⦁ groszek zielony 100 g ⦁ ser żółty 100 g ⦁ szczypiorek 1 pęczek ⦁ jogurt naturalny 15 g ⦁ majonez 1 łyżka ⦁ sól 1 szczypta ⦁ pieprz 1 szczypta ⦁ woda 2 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój drobno. Ser pokrój w drobną kostkę. Szczypior również pokrój. Pieczarki pokrój w cienkie plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie. Bulionetkę warzywną Knorr rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody. Połącz z jogurtem, majonezem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem i podaj na stół. Zapraszam po fit przepis na mój Instagram
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.