Przejdź do głównej zawartości

Posty

Dlaczego ten program dietetyczny jest tak skuteczny ?

  Od wielu lat Adam pomaga przy redukcji kilogramów. Efekty ? 93% osób osiąga spektakularne efekty.   Dlaczego warto zdecydować się na sprawdzony plan dietetyczny ? Oto kilka ważnych korzyści: ✔️   3-miesięczna OPIEKA DIETETYKA w SUPER CENIE ✔️ Bardzo SKUTECZNE plany redukujące KG ✔️ W tym plany żywieniowe, ✔️ KILKADZIESIĄT różnych jadłospisów dziennych, ✔️ plan treningowy, ✔️ lista zakupów, ✔️ pyszne przepisy, ✔️ monitorowanie efektów i liczne konsultacje, ✔️ wszystko online, bez wychodzenia z domu. ✔️ ponad 3000 zadowolonych klientek Chcesz dopytać o plany dietetyczne ? Wybierz preferowaną formę kontaktu. Napisz e-mail lub napisz na messenger poniżej Chcesz odłożyć zakup na inny dzień? W takim wypadku musisz liczyć się z wyższą ceną.   Mogę godzinami pisać o planach dietetycznych Adama, ale najlepiej jeżeli pokażę Ci opinie jego zadowolonych i szczęśliwych klientek.    

Przepis na Naleśniki z owocami i solonym karmelem z daktyli

Naleśniki z owocami i solonym karmelem z daktyli Składniki: Jaja kurze całe - 1 sztuka (50g) Banan - 1/2 sztuki (60g) Daktyle drylowane Bakalland - 2/3 garści (25g) Mąka pszenna pełnoziarnista - pełne ziarno Lubella - 1/4 szklanki (30g) Mleko UHT Polmlek łagodne bez laktozy - 1/5 szklanki (50ml) Olej rzepakowy - 1 łyżka (10ml) Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g) Woda - 1/3 szklanki (90ml) Sposób przygotowania: Solony karmel: do rondelka wrzucić daktyle, zalać wodą (tylko tyle, żeby były zakryte) i gotować ok. minutę, na małym ogniu. Odlać wodę, dodać łyżeczkę oleju, mleko, szczyptę soli i zmiksować wszystko na gładką masę. Wszystkie składniki na ciasto (jajko, mąkę, wodę, szczyptę soli i łyżeczkę oleju) porządnie wymieszać. Patelnię mocno rozgrzać. Ciasto wylać na patelnię i szybko rozprowadzić, smażyć z obu stron. Przed każdym kolejnym naleśnikiem zamieszać ciasto, bo mąka pełnoziarnista często opada na dno. Naleśniki podawać z owocami i karmelem. Prezent dla Fanów Bloga Twó

Jak zrobić fit sernik bez pieczenia

    Łapcie fantastyczny przepis oczywiście zapiszcie, go zróbcie i czekam na Waszą chwilę rozkosznego relaksu z kokosową chmurką . Sernik bez pieczenia  500 g twarogu u mnie twaróg z wiaderka. 300 ml  mleczka kokosowego lub jogurtu 0,5 szklanki wiórków kokosowych 25 g żelatyny lub agar Stewia, ksyliytol, syrop klonowy, miód wg uznania. Gorzka czekolada do polewy Sposób przygotowania: Twaróg, jogurt, miód dokładnie zblendować. Dodać wiórki i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (około pół szklanki). Powoli wlewać do masy serowej, intensywnie mieszając. Masę przełożyć do formy i schować do lodówki do zastygnięcia.  Na koniec polałem rozpuszczoną gorzką czekoladą   P.s Jak zrobić dwa kolory ? Po wymieszaniu podzieliłem masę na dwie części i do jednej części dodałem fantastyczny PINK PITAYA , która nadaje nieziemską różową barwę i jest neutralna w smaku.  Można ją kupić tutaj z kodem rabatowym WOJTIGOTUJE     Chcesz być fit na lata ?  Odbierz 47 zł Rabatu u Dietetyka – 3

Przepis na Jajecznice z awokado i rukolą

  Jajecznica z awokado i rukolą - 1 porcja z Diety  Składniki: Jaja kurze całe - 3 sztuki (150g) Awokado - 2/3 sztuki (80g) Bazylia, świeża - 3 i 1/3 garści (10g) Olej kokosowy - 1/2 łyżki (5ml) Pieprz czarny - 1 szczypta (1g) Rukola - 1 garść (20g) Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g) Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzać olej, wbić jajka i delikatnie wymieszać. Dodać sól i pieprz. Gdy jaja zaczną sie ścinać, dodać pokrojone w kostkę awokado i smażyć jeszcze przez chwilę. Do gotowej jajecznicy dodać rukolę i listki bazylii. Całość wymieszać i przełożyć jajecznicę na talerz. Jajecznica z awokado i rukolą (E: 400kcal, B o.: 21.29g, T: 31.95g, W o.: 8.45g)  Twój Dietetyk Przepis pochodzi z Diety którą można zamówić w specjalnej cenie dla czytelników Bloga 3 miesiące opieki dietetyka to tylko 149zł !!! Przy zamówieniu podczas kontaktu z dietetykiem  podaj kod rabatowy WOJTSTYL >>>Więcej informacji i możliwość kontaktu tutaj<<<<      

Jak zrobić fit sałatkę na diecie ?

  Sałatka z kurczakiem i serem feta Składniki: Czosnek - 1 ząbek (5g) Filet z piersi z kurczaka  - 1/3 sztuki (75g) Jogurt naturalny bez laktozy 2,5% Łowicz - 1/4 opakowania (50g) Olej rzepakowy - 1/3 łyżki (4ml) Pomidor koktajlowy - 6 sztuk (120g) Pieprz czarny - 2 szczypty (2g) Ser typu "Feta" - 1/8 kostki (20g) Słonecznik, nasiona, łuskane - 3 łyżki (30g) Sól Himalajska Sante 350g - 1/3 łyżeczki (2g) Sposób przygotowania: Suchą patelnię rozgrzej, wrzuć słonecznik i praż około 3-5 minut aż lekko zbrązowieje. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Obsyp solą i pieprzem. Na tej samej patelni rozgrzej olej, wrzuć kurczaka i obsmaż. Pozostaw do przestygnięcia. Pomidorki umyj, przekrój na pół. Z jogurtu, czosnku i ziół prowansalskich przygotuj sos. Ser feta odsącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Do miski wrzuć pomidorki. Następnie dodaj kurczaka, ser feta i sos. Całość posyp uprażonym słonecznikiem. Sałatka z kurczakiem i serem feta (E: 405kcal, B o.: 29.75g, T: 24.06g, W o.: 17.77g

Jak zrobić Fit naleśniki - przepisy z diety

  Naleśniki kawowe z pomarańczą i cynamonem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 14 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,75 szklanki (90 g) Jaja - 1 małe (22 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka (5 g) Woda mineralna - 0,6 szklanki (110 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (95 g) Cynamon - 2 szczypty (2 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kawę, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj i sparz wrzątkiem pomarańczę, obierz ją ze skórki i pokrój w plasterki. 2. Na przygotowane naleśniki wyłóż pomarańczę i posyp ją cynamonem. Całość złóż w ćwiartki.  Bardzo SKUTECZ

Przepis na Fit sałatkę z diety

  Sałatka z sałaty lodowej z gotowanym jajkiem  6 liści sałaty lodowej (100 g) 0,5 papryki (120 g) 1/3 cukinii (200 g) 2 łyżki kukurydzy (30 g) 1 jajko (55 g) 2 łyżki groszku (30 g) 1 łyżka oliwy z oliwek (10 g)  szczypta soli (1 g) szczypta pieprzu (1 g)     Jajko ugotuj na twardo.Sałatę podrzyj na większe kawałki Podartą sałatę wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką, cukinią, kukurydzą i groszkiem. Dodaj pokrojone w kostkę jajko. Całość wymieszaj z oliwą. Do smaku dodaj zioła, odrobinę soli i pieprzu. To danie znajdziesz w Diecie Ekstra Smacznej ułożonej specjalnie dla Ciebie przez dietetyków. Sprawdź szczegóły »

Fit przepisy - Wegańska fasolka po bretońsku

  Wegańska fasolka po bretońsku Obiad 594 kcal / 599g 1 szklanka i 1/3 szklanki fasoli białej (konserwy) (222g) pół sztuki cebuli (61g) 1 sztuka liści laurowych (1g) pół łyżeczki przyprawy ziela angielskiego (1g) 1 łyżka oleju rzepakowego (11g) pół szklanki i 1 łyżeczka przecieru pomidorowego (138g) pół łyżki koncentratu pomidorowego 30% (11g) 69g wody (69g) pół łyżeczki sosu sojowego (5g) pół łyżeczki majeranku suszonego (2g) pół łyżeczki papryki chilli (proszku) (1g) 2 kromki chleba żytniego razowego (77g) Przygotowanie 1. Cebulę pokroić w kostkę. Smażyć na oleju wraz z zielem angielskim i liściem laurowym aż cebula się zeszkli. 2. Dodać przecier pomidorowy, koncentrat, wodę oraz przyprawy wraz z solą i pieprzem. Całość gotować przez 10 minut. 3.

Przepis na Fit sałatkę z serem feta

    Lubicie sałatki ? Ser feta czy nie za bardzo ? Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Twoja porcja - ziołowa sałatka z oliwkami i serem feta     1 sztuka  (286g)     pół sztuki ogórka (95g)     1/3 sztuki cebuli (38g)     pół opakowania sera feta (95g)     1/3 garści oliwek zielonych (w słoiku) (14g)     pół łyżeczki oregano (3g)     pół łyżeczki czarnego pieprzu (3g)     1 szczypta soli (1g)     pół garści bazylia świeża lub otarta (3g)     2g tymianek świeży lub otarty (2g) Przygotowanie     Pomidory i ogórka pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj.     Warzywa wymieszaj.     Dodaj oliwki.     Dopraw bazylią, oregano i odrobiną tymianku oraz pieprzem i ewentualnie solą (uważaj bo ser feta i oliwki są słone).     Dodaj pokrojony w kostkę ser i delikatnie wymieszaj.  Jeżeli ten przepis Ci się podobał Nie obrażę się , jeżeli zostawisz komentarz.

Przepis na fit deser - Smakowity mus serowy z limonką i kiwi

    Smakowity mus serowy z limonką i kiwi   pół opakowania i 2 łyżki serka wiejskiego (144g) pół sztuki i 1/3 sztuki banana (105g) 1 sztuka kiwi (77g) pół łyżki miodu pszczelego (14g) 1 plasterek limonek (10g) Przygotowanie Serek przełóż do blendera. Dodaj banan, sok z limonki, miód. Zmiksuj na gładką masę. Mus przełóż salaterki i przyozdób plastrami kiwi. przepis pochodzi z Diety Extra Smacznej - sprawdź      

Fit przepis na wegańską potrawke z soczewicą i tofu

Przepis na wegańską potrawke z soczewicą i tofu 1 kawałek imbiru (korzenia) (12g) 1 sztuka cebuli (104g) 71g wody (71g) 4 plastry tofu wędzonego (85g) 1 sztuka i 2 plastry pomidora (213g) 3 łyżki czerwonej soczewicy (38g) 3 łyżki mleka kokosowe (28g) 1 sztuka marchwi (47g) pół łyżki soku z cytryny (7g) odrobina cynamonu (0g) 1/3 szklanki groszku zielonego (konserwy) (47g) pół łyżki oliwy z oliwek (5g) odrobina soli (0g) 4 łyżki ryżu brązowego (43g) Przygotowanie 1. Imbir obrać i zetrzeć, cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. 2. Dodać pokrojone tofu i jeszcze chwilę podsmażyć. 3. Dodać soczewicę, pokrojone pomidory, mleczko kokosowe oraz pokrojoną marchew. 4. Zalać wodą i dusić pod przykryciem aż marchew i soczewica będą miękkie. 5. W międ

Przepis na Brokuły zapiekane w pełnoziarnistej panierce

  Brokuły zapiekane w pełnoziarnistej panierce     Porcja 327 g . pół sztuki brokułów (243g) 1 łyżka oliwy z oliwek (9g) pół ząbka czosnku (2g) 6g papryki chili (6g) pół łyżeczki soli (3g) 61g chleba żytniego razowego (61g) 2g rozmaryn świeży lub suszony (2g) 1g tymianek świeży lub otarty (1g) Przygotowanie Brokuła podziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie przez około 10 minut. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Kromki chleba pokrusz do miski, dodaj listki rozmarynu, tymianku, sól, pieprz, chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz łyżkę oliwy. Zblenduj lub rozetrzyj na m

Przepis na zupę z papryki

  Przepis na zupę z papryki Pikantna zupa krem z papryki to pożywna i smaczna propozycja na pierwsze danie, a nawet samodzielny obiad. Przypadnie do gustu przede wszystkim wielbicielom ostrych smaków. Osobiście, to jeden z moich ulubionych przepisów na zupy. Świetnie smakuje, gdy za oknem robi się chłodno, ale chętnie wykorzystuję go przez cały rok. Sekret smaku tej zupy polega na papryce. Bardzo ważne jest, aby przed dodaniem jej do wywaru, porządnie ją ugrillować. Nie może być spalona, ale skórka powinna się wyraźnie zarumienić. Sami zobaczycie, że taka papryka smakuje zupełnie inaczej.   pół sztuki i 7 plasterków papryki czerwonej (188g) pół łyżki oliwy z oliwek (3g) 1/3 sztuki ziemniaka (30g) 5 plasterków cebuli (26g) 1/3 sztuki marchwi (18g) 5 plastrów korzenia pietruszki (15g) 1/3 plastra selera korzenia (18g) pół ząbka czosnku (2g) pół sztuki papryki chili (11g) odrobina czarnego pieprzu (0g) 188g wody (188g) pół łyżeczki papryki (proszek) (1g)

Przepis na sałatkę z makaronem - fit sałatka z diety

  Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, czerwoną fasolą, ciecierzycą, brokułami i sezamem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 321 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 9 g Węglowodany: 46 g SKŁADNIKI: Fasola czerwona (puszka) - 1,5 łyżki (25 g) Ciecierzyca konserwowa - 2 łyżki (35 g) Brokuły - 1 garść (60 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,5 szklanki (45 g) Sezam - 0,5 łyżki (3 g) Koper ogrodowy - 0,5 łyżki (3 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut. 3. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz. 4. Wymieszaj ze sobą makaron, ciecierzycę, fasolę i brokuły. 5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp sezamem.   

Jak zrobić fit śniadanie ?

    Jogurt grecki z purée bananowym, płatkami i masłem orzechowym WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 375 kcal Białko: 22 g Tłuszcz: 9 g Węglowodany: 51 g SKŁADNIKI: Jogurt grecki - 0,5 szklanki (150 g) Banan - 1 mała sztuka (130 g) Płatki z otrąb pszennych - 4 łyżki (35 g) Masło orzechowe - 0,5 łyżki (9 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Banan obierz i rozgnieć widelcem na purée. 2. Jogurt przełóż do miseczki, posyp płatkami, dodaj bananowe purée i masło orzechowe.  Kalkulator kalorii – jak je liczyć prawidłowo ?

Jak zrobić wegetariański fit Gulasz

  Gulasz z białej fasoli i jarmużu   WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 929 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 139 g SKŁADNIKI: Fasola biała (puszka) - 1,5 szklanki (250 g) Ziemniaki - 2 duże sztuki (200 g) Kasza jęczmienna - 0,5 szklanki (80 g) Jarmuż - 3,5 garści (65 g) Por - 0,25 sztuki (40 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (16 g) Woda mineralna - 2,1 szklanki (400 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Na dnie dużego garnka z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek, pory pokroić w talarki i wrzucić je na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut, do czasu, aż się zeszklą. 2. W tym czasie jarmuż pokroić w paski, ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę, a fasolę odcedzić i dokładnie opłukać. 3. W tym czasie ugotować kaszę jęczmienną. 4. Do podduszonych porów dodać jarmuż i całość dokładnie wymieszać, następnie dodać ziemniaki i delikatnie wymieszać je z resztą składników. Od razu podlać warzywa wodą. Dodać ulubione przyprawy (sugerujemy zastosować tymianek, oregano, skórkę z cytryn

Przepis z Diety - Sałatka z ciecierzycą

Sałatka z ciecierzycą, makaronem pełnoziarnisty, ogórkiem kiszonym i czerwoną papryką Wartości odżywcze: Energia: 471 kcal Węglowodany: 68 g Tłuszcz: 13 g Białko: 17 g Składniki: Ciecierzyca konserwowa - 0,5 szklanki (90 g) Papryka czerwona - 0,5 średniej sztuki (80 g) Ogórek kiszony - 1,5 sztuki (90 g) Cebula - 0,5 sztuki (35 g) Cytryna - 0,75 plastra (7 g) Natka pietruszki - 0,5 łyżki (7 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (7 g) Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (65 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Ogórki i ciecierzycę odsącz z zalewy, pokrój w kostkę. 3. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, cebulę obierz, posiekaj. 4. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj. 5. Do miski włóż makaron, ciecierzycę, ogórka, paprykę, pietruszkę i cebulę, wymieszaj. 6. Zmieszaj oliwę z cytryną, dressingiem skrop sałatkę.

Mleko z płatkami pełnoziarnistymi, ciemną czekoladą i jabłkiem

  Mleko z płatkami pełnoziarnistymi, ciemną czekoladą i jabłkiem WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 650 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 18 g Węglowodany: 97 g SKŁADNIKI: Płatki z otrąb pszennych - 7 łyżek (70 g) Czekolada gorzka - 4 kostki (25 g) Mleko 2% - 1,5 szklanki (350 g) Jabłko - 1 średnia sztuka (170 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jabłko umyj i pokrój w półplasterki. 2. Czekoladę posiekaj. 3. Wsyp płatki i czekoladę do miseczki, zalej mlekiem. 4. Podawaj z kawałkami jabłka.  Kategoria kulinaria na 2 Blogu kliknij tutaj     

Korzenna owsianka z jabłkiem, cynamonem, imbirem i orzechami włoskimi

  Korzenna owsianka z jabłkiem, cynamonem, imbirem i orzechami włoskimi Wartości odżywcze: Energia: 650 kcal Węglowodany: 100 g Tłuszcz: 17 g Białko: 21 g Składniki: Płatki owsiane - 8 łyżek (80 g) Jabłko - 2 małe sztuki (250 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (210 g) Orzechy włoskie (obrane) - 0,5 garści (18 g) Cynamon - 2 szczypty (1 g) Imbir suszony - 2 szczypty (1 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, jabłko pokrojone w plastry, cynamon, imbir oraz posiekane orzechy włoskie.   Tutaj zamówisz rozpiskę swojej diety kliknij i skorzystaj z promocji   Zestaw darmowych e- booków          

Zapiekana ciecierzyca

  Zapiekana ciecierzyca z zielonym groszkiem w sosie pomidorowym i kaszą jaglaną Wartości odżywcze: Energia: 929 kcal Węglowodany: 116 g Tłuszcz: 31 g Białko: 30 g Składniki: Ciecierzyca konserwowa - 0,75 szklanki (140 g) Kasza jaglana - 0,5 szklanki (100 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (21 g) Groszek zielony - 0,75 szklanki (100 g) Pomidor - 3 małe sztuki (350 g) Czosnek - 1,5 ząbka (8 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. 2. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i drobno pokrój, a następnie duś na oliwie z oliwek. 3. Sos pomidorowy dopraw ziołami prowansalskimi, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem. 4. Kaszę gotuj przez połowę czasu podanego w instrukcji na opakowaniu, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. 5. Do kaszy dodaj odsączoną cieciorkę oraz zielony groszek, a następnie zalej sosem pomidorowym. 6. Całość piecz w 180 stopniach prz

Fit kolacja - Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym, bananem, cynamonem i kakao

  Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym, bananem, cynamonem i kakao Wartości odżywcze: Energia: 557 kcal Węglowodany: 70 g Tłuszcz: 20 g Białko: 20 g Składniki: Masło orzechowe - 0,5 łyżki (11 g) Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (65 g) Banan - 1 średnia sztuka (160 g) Jaja - 1 średnie (55 g) Kakao naturalne 16% - 1 łyżka (11 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g) Cynamon - 1 szczypta (1 g) Mleko 2% - 0,2 szklanki (55 g) Sposób przygotowania: 1. Mąkę, kakao, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron. 6. Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym, wyłóż plastry banana. 7. Całość posyp cynamonem. 8. Naleśniki złóż na po

Przepis na pastę oliwkowo-słonecznikową

  Kanapka z pomidorem i pastą oliwkowo-słonecznikową Wartości odżywcze: Energia: 464 kcal Węglowodany: 56 g Tłuszcz: 19 g Białko: 15 g Składniki: Pomidor - 1 mała sztuka (80 g) Oliwki zielone - 1 garść (30 g) Słonecznik - 1,5 łyżki (16 g) Czosnek - 1 ząbek (4 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Natka pietruszki - 1,5 łyżeczki (8 g) Chili - 2 szczypty (1 g) Chleb graham - 3 duże kromki (110 g) Sposób przygotowania: 1. Oliwki odsącz z zalewy, czosnek i natkę pietruszki posiekaj. 2. Zblenduj oliwki, słonecznik, natkę pietruszki, chili i oliwę z oliwek. 3. Rozsmaruj pastę na chlebie, dodaj pomidor.    

Przepis na Pudding z nasionami chia, pomarańczą i suszonymi śliwkami

Pudding z nasionami chia, pomarańczą i suszonymi śliwkami WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 304 kcal Białko: 11 g Tłuszcz: 10 g Węglowodany: 43 g SKŁADNIKI: Nasiona chia - 2 łyżki (20 g) Mleko 2% - 0,75 szklanki (160 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (200 g) Suszone śliwki - 0,25 garści (23 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Nasiona chia gotuj na mleku przez kilka minut. 2. Zdejmij z ognia, odstaw na 2-5 minut do napęcznienia, w razie potrzeby dolej wody. 3. Dodaj pokrojoną w cząstki pomarańczę i suszone śliwki.

Przepis na Serek wiejski z kukurydzą podany z bułką z sałatą

  Serek wiejski z kukurydzą podany z bułką z sałatą Wartości odżywcze: Energia: 557 kcal Węglowodany: 66 g Tłuszcz: 16 g Białko: 33 g Składniki: Serek wiejski - 7,5 łyżki (180 g) Bułka pszenna - 2 małe sztuki (100 g) Kukurydza - (18 g) Sałata - 2 liście (18 g) Masło - 0,5 łyżki (5 g) Sól - 2 szczypty (1 g) Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g) Sposób przygotowania: 1. Serek wymieszaj z kukurydzą, dopraw solą i pieprzem. 2. Bułkę przekrój i posmaruj masłem. Na bułkę połóż sałatę. 3. Serek podawaj z bułką z sałatą.      

Przepis na Gnocchi ze szpinakiem i mozzarellą - Fit blog

Gnocchi ze szpinakiem i mozzarellą   Wartości odżywcze: Energia: 929 kcal Węglowodany: 137 g Tłuszcz: 22 g Białko: 34 g Składniki: Ziemniaki - 5 dużych sztuk (500 g) Jaja - (20 g) Mąka pszenna - 0,5 szklanki (100 g) Szpinak (świeży) - 5 garści (100 g) Ser mozzarella - 1 porcja (30 g) Masło - 1,5 łyżki (16 g) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki opłucz, obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą gotowe, odcedź je i ostudź. Najlepiej przygotować ziemniaki rano lub poprzedniego dnia. 2. Przez praskę przeciśnij ostudzone ziemniaki, dodaj do nich przesianą mąkę i roztrzepane widelcem jajko. Całość bardzo szybko zagnieć. 3. Blat obsyp mąką. Z ciasta uformuj podłużny wałek i lekko spłaszcz go dłonią. Nożem potnij wałek na kawałki i uformuj kluseczki. 4. Gotowe kluseczki gotuj w osolonym wrzątku do momentu, aż wypłyną. 5. Szpinak oczyść i przelej na sitku wrzątkiem. Mozzarellę porwij na mniejsze kawałki. 6. Gotowe kluseczki odcedź, przełóż do miseczk

Naleśniki razowe z twarożkiem, wanilią i wiśniami

  Naleśniki razowe z twarożkiem, wanilią i wiśniami Wartości odżywcze: Energia: 557 kcal Węglowodany: 78 g Tłuszcz: 14 g Białko: 27 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (50 g) Mleko 2% - 0,5 szklanki (130 g) Olej rzepakowy - 0,5 łyżki (3 g) Ser twarogowy półtłusty - 0,5 kostki (130 g) Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (50 g) Miód pszczeli - 2,5 łyżeczki (30 g) Wiśnie - 1 garść (65 g) Sposób przygotowania: 1. Mleko i mąkę wymieszaj na gładką masę. Umaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem. 2. Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem, ekstraktem z wanilii i miodem. 3. Z wiśni usuń pestki, pokrój. 4. Na naleśnik wyłóż twarożek i wiśnie, zwiń.      

Makaron pełnoziarnisty z soczewicą, czerwoną papryką, oliwkami i sosem pomidorowym

Makaron pełnoziarnisty z soczewicą, czerwoną papryką, oliwkami i sosem pomidorowym Wartości odżywcze: Energia: 929 kcal Węglowodany: 129 g Tłuszcz: 24 g Białko: 36 g Składniki: Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g) Papryka czerwona - 1 duża sztuka (180 g) Cebula - 1,5 sztuki (150 g) Czosnek - 2 ząbki (9 g) Oliwki zielone - 0,75 garści (22 g) Przecier pomidorowy - 1 szklanka (220 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (15 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) Natka pietruszki - 0,5 łyżki (7 g) Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron i soczewicę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Paprykę czerwoną pokrój w kostkę. 3. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. 4. Na patelnię dorzuć paprykę, przecier pomidorowy i oliwki, dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 5. Duś wszystko bez przykrycia 10-12 minut, dodaj soczewicę i duś przez 2 minuty. 6. Wymiesza

Przepis na Gnocchi z masełkiem bazyliowym i surówką z pomidorów

  Gnocchi z masełkiem bazyliowym i surówką z pomidorów Wartości odżywcze: Energia: 929 kcal Węglowodany: 143 g Tłuszcz: 20 g Białko: 32 g Składniki: Ziemniaki - 4 duże sztuki (450 g) Jaja - (21 g) Mąka pszenna - 1 szklanka (110 g) Pomidor - 2 małe sztuki (250 g) Ser twarogowy półtłusty - 1,5 plastra (40 g) Masło - 1,5 łyżki (17 g) Bazylia (świeże liście) - 0,5 garści (10 g) Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki opłucz, obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą gotowe, odcedź je i ostudź. Najepiej przygotować ziemniaki rano lub poprzedniego dnia. 2. Przez praskę przeciśnij ostudzone ziemniaki, dodaj do nich przesianą mąkę i roztrzepane widelcem jajko. Całość bardzo szybko zagnieć. 3. Blat obsyp mąką. Z ciasta uformuj podłużny wałek i lekko spłaszcz go dłonią. Nożem potnij wałek na kawałki i uformuj kluseczki. Na każdej klusce odbij widelec tak, by powstały zagłębienia. 4. Gotowe kluseczki

Fit Naleśniki z soczewicą, szpinakiem i czerwoną papryką

  Naleśniki z soczewicą, szpinakiem i czerwoną papryką Wartości odżywcze: Energia: 557 kcal Węglowodany: 72 g Tłuszcz: 16 g Białko: 21 g Składniki: Papryka czerwona - 0,5 średniej sztuki (75 g) Szpinak (świeży) - 1,5 garści (30 g) Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (55 g) Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (12 g) Woda mineralna - 0,4 szklanki (75 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Liście szpinaku dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem, drobno posiekaj i podsmaż na oliwie z oliw

Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem

Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem   Wartości odżywcze: Energia: 929 kcal Węglowodany: 115 g Tłuszcz: 26 g Białko: 46 g Składniki: Kasza gryczana - 0,75 szklanki (120 g) Tofu - 3,25 porcji (150 g) Mieszanka warzyw, meksykańska - 3,5 porcji (325 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (7 g) Sezam - 1 łyżka (7 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem. 4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem.  foto z diety od Fabryki Siły     To ja po sumiennym stosowaniu diety z Fabryki Siły i moja metamorfoza 

Koktajl z diety na kefirze z jabłkiem i nektarynką

Koktajl na kefirze z jabłkiem i nektarynką Wartości odżywcze: Energia: 446 kcal Węglowodany: 60 g Tłuszcz: 13 g Białko: 20 g Składniki: Kefir 2% - 1,75 szklanki (425 g) Nektarynka - 2 średnie sztuki (210 g) Jabłko - 1 średnia sztuka (180 g) Siemię lniane - 1 łyżka (10 g) Sposób przygotowania: 1. Jabłko umyj, obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na małe kawałki. 2. Nektarynkę umyj, pozbaw pestek i pokrój na mniejsze kawałki. 3. Wszystkie składniki wrzuć do naczynia blendera i miksuj do połączenia składników. 4. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.

Co na fit kolacje - Twarożek z rzodkiewką podany z bułką

Twarożek z rzodkiewką podany z bułką Wartości odżywcze: Energia: 536 kcal Węglowodany: 70 g Tłuszcz: 12 g Białko: 33 g Składniki: Ser twarogowy półtłusty - 0,5 kostki (140 g) Jogurt naturalny 2% - 0,25 szklanki (90 g) Bułka pszenna - 2 małe sztuki (110 g) Rzodkiewka - 3 duże sztuki (55 g) Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g) Sól - 2 szczypty (1 g) Sposób przygotowania: 1. Rzodkiewki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij wodę. 2. Twaróg rozgnieć widelcem i połącz z jogurtem, dodaj rzodkiewki, wymieszaj. 3. Dopraw pieprzem i solą. 4. Podawaj z bułką.

Kasza jęczmienna z ciecierzycą, papryką, oliwkami i natką pietruszki

Kasza jęczmienna z ciecierzycą, papryką, oliwkami i natką pietruszki Wartości odżywcze: Energia: 893 kcal Węglowodany: 121 g Tłuszcz: 25 g Białko: 26 g Składniki: Ciecierzyca konserwowa - 1 szklanka (180 g) Kasza jęczmienna - 0,75 szklanki (120 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (12 g) Papryka żółta - 1 średnia sztuka (100 g) Papryka czerwona - 1 mała sztuka (100 g) Oliwki zielone - 1,5 garści (45 g) Natka pietruszki - 0,5 pęczka (10 g) Ocet - 1 łyżka (10 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g) Sposób przygotowania: 1. Ciecierzycę odsącz z zalewy. 2. Kaszę jęczmienną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 3. Paprykę umyj, oczyść i pokrój na kawałki, oliwki przekrój na połówki. 4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 5. Na talerz wyłóż kaszę jęczmienną, a następnie ciecierzycę wraz z papryką i oliwkami. 6. Całość skrop dressingiem oraz posyp posiekaną na

Przepis na Makaron ze szpinakiem i grzybami

Makaron ze szpinakiem i grzybami Wartości odżywcze: Energia: 893 kcal Węglowodany: 123 g Tłuszcz: 27 g Białko: 34 g Składniki: Makaron - 2 szklanki (170 g) Pieczarki - 3 garści (170 g) Szpinak (świeży) - 4,25 garści (85 g) Cebula - 0,75 sztuki (85 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (17 g) Mak niebieski - 1 łyżka (8 g) Sposób przygotowania: 1. Obierz i umyj warzywa. Pokrój cebulę w kostkę. 2. Na patelni z oliwą lekko podsmaż cebulę, dodaj grzyby i gotuj przez kilka minut pod przykryciem. Dopraw solą i pieprzem, pod koniec dodaj szpinak i wymieszaj. Gotuj razem, aż szpinak zwiędnie. 3. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. 4. W dużej misce połącz makaron, grzyby, szpinak i mak. Dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj.

Fit przepis na Zapiekane ziemniaki z warzywami

Zapiekane ziemniaki z warzywami Wartości odżywcze: Energia: 893 kcal Węglowodany: 93 g Tłuszcz: 34 g Białko: 42 g Składniki: Ziemniaki - 6 dużych sztuk (600 g) Jaja - 5 małych (240 g) Papryka czerwona - 0,5 dużej sztuki (85 g) Szpinak (świeży) - 2,75 garści (55 g) Kukurydza - 0,75 szklanki (110 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (11 g) Sól - 2 szczypty (2 g) Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (2 g) Oregano - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Szpinak zblanszuj, przelej na sitku wrzątkiem i przepłucz zimną wodą. Musi zmniejszyć nieco objętość i zachować kolor. 2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, paprykę i kukurydzę, dopraw je solą i pieprzem, podsmaż kilka minut, mieszając od czasu do czasu. 3. Po tym czasie warzywa zalej roztrzepanymi jajkami doprawionymi solą, pieprzem i oregano oraz połączonymi z blanszowanym szpinakiem. Całość delikatnie odklej od dna i wsadź do pieca. Piecz w