Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną Wartości odżywcze: Energia: 935 kcal Białko: 53 g Tłuszcz: 39 g Węglowodany: 90 g Składniki: Kasza gryczana - 1,25 woreczka (110 g) Filet z indyka - 1,5 porcji (130 g) Orzechy arachidowe - 1 garść (25 g) Papryka czerwona - 2 małe sztuki (230 g) Cebula - 0,75 sztuki (85 g) Pieczarki - 1,5 garści (85 g) Bazylia (świeże liście) - 1,25 garści (23 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (23 g) Sposób przygotowania: 1. Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni z dodatkiem oliwy. 2. Indyka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości. 3. Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, dodaj posiekane orzeszki ziemne. 4. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 5. Podawaj kaszę razem z duszonymi warzywami i indykiem. 6. Całość udekoruj listkami bazylii. Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.