Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowym, tofu i pomidorkami koktajlowymi WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 697 kcal Białko: 36 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 77 g SKŁADNIKI: Tofu - 3 porcje (150 g) Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Słonecznik - 1,5 łyżki (14 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj, pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno pokrój. 3. Zblenduj natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. 4. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 5. Wymieszaj makaron z pesto pietruszkowym. Dodaj tofu i pomidorki koktajlowe.
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.