Zupa krem z czerwonej soczewicy Wartości odżywcze: Energia: 365 kcal Białko: 19 g Tłuszcz: 7 g Węglowodany: 49 g Składniki: Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) Pomidor - 1 duża sztuka (210 g) Cebula - 0,75 sztuki (65 g) Marchew - 1 mała sztuka (75 g) Czosnek - 1,5 ząbka (7 g) Papryka czerwona (w proszku) - 2 szczypty (1 g) Natka pietruszki - 1,5 łyżeczki (7 g) Sposób przygotowania: 1. Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Marchew umyj, obierz i pokrój na plasterki. 3. Cebulę umyj, obierz i pokrój w kostkę. 4. Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek. 5. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i czosnku. 6. Warzywa zalej wodą lub bulionem warzywnym i dodaj ugotowaną soczewicę. 7. Całość przypraw do smaku i zmiksuj. 8. Udekoruj natką pietruszki. Najnowsze wpisy na drugim Blogu Czy warto zażyw
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.